În următoarele zile, mai mulți înalți oficiali străini vor vizita Republica Moldova

Republica Moldova va găzdui, în următoarele zile, mai multe vizite oficiale – Secretarul General al OSCE, Helga Schmid, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de Securitate, Josep Borrell Fontelles, și Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi.

Vizitele înalților oficiali au loc în semn de solidaritate și susținere față de măsurile pe care le întreprinde Republica Moldova în gestionarea impactului războiului din Ucraina, în special în ceea ce ține de gestionarea fluxului de refugiați veniți în țara noastră.

Secretarul General al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Helga Schmid, se va afla la Chișinău în zilele de 1-2 martie. Aici, ea se va întâlni inclusiv cu reprezentanții misiunii civile de monitorizare a OSCE, evacuate recent din Ucraina. În perioada 2-3 martie, în Republica Moldova vor sosi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de Securitate, Josep Borrell Fontelles, și Comisarul European pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi.

Potrivit agendei, oficialii se vor întâlni cu Președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și vicepremierul Nicu Popescu pentru a aborda modalitățile de soluționare a problemelor generate de criza de securitate din regiune, necesitățile de asistență și măsurile concrete pentru a sprijini consolidarea rezilienței țării noastre.

Previous Post

O nouă rundă de negocieri între Rusia și Ucraina va avea loc mâine

Next Post

Copiii din Ucraina, care ajung neînsoțiți la hotarul Republicii Moldova, sunt cazați în localitatea Cărpineni, Hâncești

Related Posts
Total
1
Share