#Coronavirus Social

În Republica Moldova sunt înregistrate încă 2 decese provocate de coronavirus

Două persoane au decedat răpuse de coronavirusul de tip nou, în Republica Moldova, a anunțat astăzi ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Astfel, bilanțul deceselor provocate de Covid-19 se ridică la 4 persoane.

Ministra Sănătății a declarat în această seară că a aflat, inițial, despre un caz de deces din cauza Covid-19 din surse neoficiale, întrucât cazul a fost înregistrat în regiunea transnistreană.

Cu adevărat am aflat din surse neoficiale, ca rezultat am luat legătura cu sistemul spitalicesc de acolo și s-a confirmat că pe 29 martie a decedat o persoană care a fost stabilită cu Covid-19”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Tot astăzi a fost confirmat decesul unui pacient infectat cu Covid-19 în nordul țării.

„Astăzi am primit informația despre un pacient care a fost internat la spitalul din Edineț. Este vorba despre un bărbat originar din alt raion, care a decedat. Atunci când au fost prelevate probele pentru că existau suspiciuni la Covid-19, a fost ascunsă informația că a intrat în contact cu anumite persoane, ca rezultat a intrat în contact cu lucrători medicali”, a spus ministra.

Ministra a mai precizat că bărbatul a decedat înainte de venirea rezultatelor testelor de laborator.

Atunci când s-a adresat, a pierdut cunoștința, medicii au luat decizia că nu este posibil să fie realizată transportarea la un spital strategic, a rămas izolat, inclusiv, până să vină probele, dar cu regret am aflat că deja a decedat”, a mai spus Dumbrăveanu.

sursa: unimedia.info

Se incarca....