În Moldova vor ajunge 180 mii de doze de vaccin Sputnik-V

Anna Casian-Musteață

Conducerea Federației Ruse a decis să asigure Chișinăul cu 180 mii de doze de vaccin Sputnik-V, în calitate de ajutor umanitar, inclusiv 60 mii de doze pentru regiunea transnistreană. Primele loturi urmează să ajungă în țară în zilele următoare. Anunțul a fost făcut de liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon, care se află într-o vizită de lucru la Moscova, transmite IPN.

În timpul vizitei, Igor Dodon s-a întâlnit cu Dmitrii Kozak, șeful adjunct al administrației Kremlinului. „Am discutat despre întregul spectru al relațiilor bilaterale, inclusiv despre aspecte practice relevante precum extinderea regimului de export scutită de taxe vamale a anumitor categorii de produse agro-industriale moldovenești pe piața rusă. Am vorbit și despre continuarea cooperării umanitare între Republica Moldova și Federația Rusă”, a menționat Igor Dodon.

Potrivit unei postări pe Facebook, în discuția cu Dmitrii Kozak, Igor Dodon a informat partea rusă despre pregătirea părții moldovenești de a achiziționa cel puțin 500 mii de doze din vaccinul Sputnik-V, în cadrul procedurii de achiziții publice inițiate de Guvernul Republicii Moldova.

Sursa – Sputnik

Previous Post

Copiii cu autism, discriminați de colegii lor din școlile de cultură generală

Next Post

Peste 11 mii de persoane au traversat frontiera în ultimele 24 de ore

Related Posts
Total
10
Share