Actual

În Moldova va fi creat un film documentar despre eliberarea țării de sub ocupația germano-fascistă

În Moldova va fi creat un film documentar despre eliberarea țării de sub ocupația germano-fascistă

Sub egida Președintelui Republicii Moldova, la Chișinău va fi creat un film documentar despre eliberarea Moldovei de sub ocupația germano-fascistă, în contextul marcării în anul curent a celei de-a 75-a aniversări de la eliberarea Moldovei de cotropitorii naziști.

Filmul va fi bazat pe materiale video inedite din arhivele fostelor țări URSS, precum și a altor state. Premiera filmului este preconizată pentru data de 24 august – ziua eliberării Chișinăului în cadrul operațiunii Iași-Chișinău.

„Sunt convins că filmul va contribui la cultivarea spiritului patriotic în rîndul cetățenilor, va fi perceput pozitiv de către societate și va înregistra o audiență maximă”, a spus Președintele Igor Dodon.

În acest an, sub patronajul Președintelui țării, pe tot teritoriul Republicii Moldova, este în plină desfășurare un plan de acțiuni cu prilejul marcării a 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. Planul include organizarea unor manifestații festive în fiecare oraș, eliberarea căruia este marcată în anul curent, renovarea monumentelor militare, elaborarea publicațiilor științifice și jurnalistice, vizitarea la domiciliu a veteranilor din toată țara.

Se incarca....