În Moldova a ajuns primul lot de vaccin antirabic

Anna Casian-Musteață

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a alocat miercuri, 31 martie, aproape 740 de mii de lei din fondul măsurilor de profilaxie pentru procurarea primului lot de opt mii de doze de vaccin antirabic pentru anul 2021. Acesta a ajuns în ţara noastră săptămâna trecută şi a fost recepţionat la depozitul naţional de vaccinuri din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică.

Vaccinul antirabic este indicat pentru prevenirea rabiei la copii şi adulţi, fiind folosit înainte şi după expunere la virusul rabic, în calitate de imunizare primară. Vaccinarea preexpunere (profilactică) este recomandată persoanelor cu risc crescut de contaminare cu acest virus. Este vorba despre veterinari, personalul din laboratoarele de studiere a rabiei, copiii care au fost sau sunt în contact cu specii de animale care pot avea rabie.

Totodată, vaccinarea postexpunere este indicată după producerea muşcăturii de către un animal ce poate fi purtător de rabie şi când anumite persoane sunt suspectate de expunere la rabie.

Previous Post

Un minor de cinci ani din Slobozia,internat în reanimare dupa ce s-a intoxicat cu medicamente

Next Post

DECIS: Armata va supraveghea respectarea măsurilor de protecție

Related Posts
Total
7
Share