În Capitală va avea loc marșul solidarității „Sunt ok”. Iată ce ne sugerează Poliția!

Svetlana Gabură
În Capitală va avea loc marșul solidarității „Sunt ok”. Iată ce ne sugerează Poliția!

Comunitatea LGBT va desfășura duminică, 19 mai, în capitală,  marșul solidarității „Sunt ok”, organizat în cadrul festivalului Moldova Pride. Polițiștii împreună cu carabinierii vor asigura ordinea și securitatea publică, dar și circulația rutieră în timpul evenimentului.

În acest context, șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, alături de alți conducători  au avut astăzi, 16 mai, o întrevedre de lucru cu organizatorii marșului.

În acest sens, Inspectoratul General al Poliției va depune toate eforturile pentru buna desfășurare a evenimentului, ori, dreptul la libera exprimare a tuturor cetățenilor, trebuie și este respectat, indiferent de interese, afiliere și convingeri, iar evenimentul din 19 mai, nu este o excpeție, polițiștii fiind la datorie și asigurând ordinea și securitatea publică.

Totodată, Poliția vine cu un apel către organizatorii și participanții la marș, dar și cetățeni:

  • să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale polițiștilor;
  • să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea pașnică a evenimentului şi de la incitarea la astfel de acţiuni care pot pune în pericol atât viața și sănătatea participanților la marș, căt și a polițiștilor care se află la datorie;
  • în timpul marșului să nu deţină arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

De asemenea, Poliția îndeamnă participanții, precum și cetățenii în caz de urgență, să apeleze numărul unic 112  sau să se adreseze celui mai apropiat post de poliție, ori de câte ori sesizează situații tensionate, persoane sau obiecte dubioase, ce pot afecta siguranța publică.

Șoferii sunt îndemnaţi să fie mai receptivi şi să se conformeze cerinţelor agenţilor de patrulare.

Previous Post
La Chișinău are loc Bienala Internațională de Pictură, ediția a VI-a

La Chișinău are loc Bienala Internațională de Pictură, ediția a VI-a

Next Post
VIDEO: „Chocolata” – cea mai nouă piesă a Cleopatrei Stratan

VIDEO: „Chocolata” – cea mai nouă piesă a Cleopatrei Stratan

Related Posts
Total
15
Share