Cantemir Social

În Cantemir va fi construită o staţie modernă de epurare şi un sistem de canalizare pentru apele uzate

Până în 2021, în Cantemir va fi construită o staţie modernă de epurare şi un sistem de canalizare pentru apele uzate. Pentru aceasta, Uniunea Europeană și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare vor aloca 6 milioane de euro.

Acordul de Cooperare cu privire la implementarea proiectului „Consolidarea infrastructurii de alimentare cu apă şi canalizare în zonele rurale axată pe evacuarea în siguranţă a apelor uzate în oraşul Cantemir”, a fost semnat pe 8 octombrie 2018, între Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova, Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, Consiliul Raional Cantemir, Primăria Cantemir și Întreprinderea Municipală Apă-Canal Cantemir.

Activitățile proiectului corespund obiectivelor Strategiei de alimentare cu apă şi sanitaţie (2014 – 2028) a Republicii Moldova. Aceste activități, deasemenea, vor contribui la implementarea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă nr. 6 al Naţiunilor Unite – Apă curată şi Sanitaţie.

Scopul proiectului este de a îmbunătăți condițiile de sanitație pentru aproximativ 2500 de persoane din Cantemir și de a crea un mediu sigur de epurare a apelor uzate, conform Strategiei bilaterale de cooperare a Austriei cu Republica Moldova pentru perioada 2016-2020.

Potrivit unui comunicat de presă, urmează să fie construită o stație de epurare a apelor uzate moderne cu o capacitate de 5400 locuitori echivalenți, un sistem de colectare și canalizare a apelor uzate de aproximativ 12 km, inclusiv stații de pompare.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....