În Cantemir va fi construită o staţie modernă de epurare şi un sistem de canalizare pentru apele uzate

Până în 2021, în Cantemir va fi construită o staţie modernă de epurare şi un sistem de canalizare pentru apele uzate. Pentru aceasta, Uniunea Europeană și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare vor aloca 6 milioane de euro.

Acordul de Cooperare cu privire la implementarea proiectului „Consolidarea infrastructurii de alimentare cu apă şi canalizare în zonele rurale axată pe evacuarea în siguranţă a apelor uzate în oraşul Cantemir”, a fost semnat pe 8 octombrie 2018, între Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova, Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, Consiliul Raional Cantemir, Primăria Cantemir și Întreprinderea Municipală Apă-Canal Cantemir.

Activitățile proiectului corespund obiectivelor Strategiei de alimentare cu apă şi sanitaţie (2014 – 2028) a Republicii Moldova. Aceste activități, deasemenea, vor contribui la implementarea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă nr. 6 al Naţiunilor Unite – Apă curată şi Sanitaţie.

Scopul proiectului este de a îmbunătăți condițiile de sanitație pentru aproximativ 2500 de persoane din Cantemir și de a crea un mediu sigur de epurare a apelor uzate, conform Strategiei bilaterale de cooperare a Austriei cu Republica Moldova pentru perioada 2016-2020.

Potrivit unui comunicat de presă, urmează să fie construită o stație de epurare a apelor uzate moderne cu o capacitate de 5400 locuitori echivalenți, un sistem de colectare și canalizare a apelor uzate de aproximativ 12 km, inclusiv stații de pompare.

Load More Related Articles
Load More In Cantemir

Citește și

Câteva străzi din Chișinău vor rămâne mâine fără apă. Iată CARE sunt acestea!

Furnizorul de apă anunță deconectări pe mai multe străzi din capitală. Sistările au loc în…