fbpx
Chișinău Lifestyle

În acest weekend la Chișinău se va desfășura „Marșul pentru viață 2017”

În perioada 1–31 martie 2017, în numeroase orașe și localități din Republica Moldova se desfășoară „Luna pentru viață 2017”, cu genericul  „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine!”. Aceasta va culmina cu desfășurarea „Marșului pentru viață”, organizat în această sâmbătă, informează Regional.md.

Ajuns la cea de-a III-a ediție în Republica Moldova, „Marșul pentru viață” promovează conștientizarea societății și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea. Tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine!” oferă posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.

La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro-viață locale, în acest an fiind organizate diverse evenimente tematice în peste 150 de orașe și sate din țară.

Vă invităm să participați la Marșul bucuriei pentru viață și la activitățile pro-viață din această perioadă, spre folosul copiilor, al femeilor, al familiilor și al întregii societăți”, îndeamnă Nadejda Usatîi, Președintele Asociației „Moldova pentru viață”.

În Chișinău, marșul va demara de la Spitalul Clinic municipal nr. 1 la ora 12.00 spre Piața Marii Adunări Naționale. Marșul se va desfășura pe traseul IMSP (str. Melestiu, 20) – Viaduct – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – PMAN.

La finalul acțiunii, în PMAN, în jurul orei 13, va fi organizat un concert caritabil „”, cu acces liber. Participă: Olia Tira, Roxana, Tatiana Spînu, Georgeta Voinovan,  Silvia Grigore,  Angelica Sîrbu, Natalia Proca, Marcel Roșca, Ionela Covali, Samir Loghin, Max Zavidia.

Manifestațiile Marșul pentru viață din Republica Moldova au loc în cadrul campaniilor internaționale anuale de promovare a culturii vieții „March for life”, organizate în Statele Unite ale Americii, Franța, Polonia, România, Irlanda, Italia, Cehia, Germania, Argentina, Peru și în alte țări.

În Chișinău, Marșul pentru viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” este organizat de către Asociația „Moldova pentru viață”.

„Luna pentru viață” și „Marșul pentru viață” sunt apolitice și neconfesionale, dar sunt deschise participării tuturor confesiunilor religioase și formațiunilor politice.

Sunt așteptați să participe toți doritorii!

Anna Casian-Musteață

Articole asemănătoare

În ultimele 7 zile, 50 de persoane au fost reținute de către Poliția Capitalei

Accident cumplit în Capitală. Un tânăr a murit la spital, după ce a fost lovit de un taxi

Redacția Regional

De ce a devenit obligatorie purtarea măștilor de protecție și pe străzi în Chișinău

Redacția Regional
Se încarcă....