IMPORTANT! UNDE COLECTEAZĂ Primăria Chișinău brazii care au fost împodobiți de sărbători

Primăria municipiului Chișinău atenționează cetățenii referitor la necesitatea depozitării separate a molizilor care au fost utilizați în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, pentru a fi reciclați.

Astfel, în perioada 17-22 ianuarie 2022, resturile vegetale vor fi stocate în preajma platformelor de colectare a deșeurilor menajere (nu în containere), urmând ca serviciile specializate din cadrul Primăriei să-i transporte la o platformă din str. Lunca Bâcului, 24 (în preajma Stației de Epurare). Rumegușul de brad va fi utilizat ulterior pentru compost.

Totodată, Î.M. Regia „Autosalubritate” îndeamnă cetățenii să nu arunce brazii în containerele pentru deșeuri menajere solide, pentru că astfel nu vor putea fi reciclați, fiind transformați în masă neutilizabilă.

Brazii uscați trebuie depozitați separat, pentru ca ulterior să poată fi folosiți în calitate de îngrășământ organic pentru plante, la fertilizarea solului.

De menționat că și în alte state brazii sunt colectați pentru reciclare. În SUA deșeurile vegetale respective sunt colectate pentru generare de electricitate sau sunt depozitate în păduri, pentru a servi drept adăpost pentru animale mici. În Paris, molizii sunt utilizați pentru îngrășăminte la copacii din parcuri, iar în anumite orașe din Federația Rusă, aceștia devin hrană pentru animalele de la gradina zoologică.

Previous Post

Peste 800 de pachete de țigări ascunse într-un BMW, depistate de vameșii de la Cahul

Next Post

Școlile și liceele din Chișinău, la control! Nu sunt respectate normele anti-COVID

Related Posts
Total
1
Share