IMPORTANT! Șoferii nu vor fi obligați să dețină asupra lor permisele de conducere atunci când șofează

Conducătorii auto nu vor mai fi obligați să dețină asupra lor permisul de conducere. Miniștrii au aprobat în cadrul ședinței Guvernului din 24 noiembrie, proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative, care vizează modificarea Legii privind siguranța traficului rutier și a Codului Contravențional și care prevede excluderea obligativității șoferilor de a deține asupra sa permisul de conducere în traficul național.Se întâmplă după ce la articolul 233 alineatele 3 şi 4, cuvintele „permis de conducere” se substituie cu cuvintele „dreptul de a conduce vehicule”, scrie Sputnik.

Astfel, la articolul 232 denumirea va avea următorul cuprins. „Conducerea vehiculului de către o persoană care nu deţine dreptul de a conduce vehicule”. la alineatul 1, textul „are asupra sa permis de conducere ori dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație,” se substituie cu cuvintele „deţine dreptul de a conduce vehicule”; la alineatul 2, textul „are asupra sa permis de conducere ori dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație,” se substituie cu cuvintele „deţine dreptul de a conduce vehicule”.

Așadar, prin modernizarea calității serviciilor publice, conducătorii auto vor putea fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital.În termen de 6 luni de la data publicării prezentei legi, Guvernul va aproba toate actele necesare pentru punerea în aplicare a prezentei legi.

Sursa – Sputnik

Previous Post

ULTIMA ORĂ! Gazprom nu va sista livrarea de gaz pentru Moldova încă două zile

Next Post

TRAGEDIE LA DROCHIA! Doi adolescenți de 14 și 16 ani au murit

Related Posts
Total
42
Share