Chișinău

IMPORTANT! Piața „Delfin” din sectorul Buiucani NU ÎȘI VA SISTA activitatea!

Decizia despre încetarea activității pieței „AgroEuroMarket” (Delfin) din sectorul Buiucani a fost luată de administrația acesteia. Mesajul autorităților municipale referitor la subiectul dat este de a asigura funcționalitatea zonei cu producție agricolă, pentru a oferi posibilitate fermierilor autohtoni și gospodăriilor țărănești să-și vândă marfa crescută.

Totodată, e de menționat că Primăria nu va accepta construcția blocurilor de locuințe pe locul respectiv, așa cum se vehiculează. Subiectul a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Potrivit pretorului sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, conflictul dintre administrația pieței „Delfin” și comercianții ce activează acolo, a pornit recent, după reluarea activității acestea. Șeful pieței a solicitat achitarea taxei pentru chirie, inclusiv pentru perioada când unitatea de comerț nu a activat din cauza pandemiei CODIV-19, iar respectiva solicitare a nemulțumit mai mulți agenți economici care activează acolo.

Pretorul de Buiucani a precizat că a mai apărut o problemă cu piața de flori amplasată pe trotuarul de pe str. Alba Iulia, în perimetrul pieței „Delfin”. Actele permisive pentru aceste pavilioane au expirat, astfel, că agentul economic a fost notificat despre evacuarea obiectivelor. În caz de neconformare, evacuarea va fi executată forțat, a precizat Vadim Brînzaniuc.

Joia trecută, Pretura Buiucani și Direcția comerț au fost notificate despre închiderea pieței „Delfin” pentru o perioadă nedeterminată, invocându-se motivul reparației sistemului antiincendiar sau a unor spații din incinta zonei de comerț.

În context, primarul general, Ion Ceban, a ținut să menționeze că decizia administrației pieței private „Delfin” de a o închide, vine ca urmare a solicitării autorităților locale de a evacua pavilioanele de flori de pe trotuarul din preajmă. „Acest șantaj nu va trece. Chiar dacă respectivul agent economic are alte planuri acolo, construcția de blocuri tot nu va merge”, a subliniat edilul. Mai mult, Ion Ceban a solicitat responsabililor ca în termen de 2 zile să fie identificate noi locuri de comerț pentru vânzătorii de producție agro-alimentară care activau în piața nominalizată.

Mai mult, în proiectul de modernizare a Î.M. „Piața Centrală” autoritățile municipale intenționează să prevadă și filiale în sectoarele orașului, pentru a susține producătorul autohton de mărfuri agro-alimentare. 

Articole asemănătoare

REGULI NOI! Unde în Chișinău pot fi amplasate stațiile PECO

Anna Casian-Musteață

AU DECIS! Doar 36 de școli din Chişinău vor activa în regim normal

Anna Casian-Musteață

Pe mai multe străzi din Chișinău se repară trotuarele

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....