IMPORTANT: Persoanele fără domiciliu stabil se pot adăposti AICI în perioada rece a anului!

Primăria municipiului Chișinău informează că la data de 09.01.2019, la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str-la Haltei, 2 au fost găzduiți 78 de oameni fără adăpost. 6 persoane au fost aduse aseară la Centru de către poliție, iar restul au venit de sine stătător, pentru a se adăposti.

Potrivit directorului instituției, Andrei Rotaru, în perioada curentă cu temperaturi scăzute, circa 60 de beneficiari stau și ziua la Centrul de Găzduire. Oamenii sunt asigurați cu 3 mese pe zi, pot alege să citească o carte de la bibliotecă, să privească televizorul sau să ajute la munci gospodărești.

Autoritățile administrației publice locale a municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii în dificultate, de a se adresa la Centru pentru adăpostire temporară, tel. (022) 35-40-38, (022) 35-40-39 – asistenții sociali din cadrul Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău.

De asemenea, facem apel către locuitorii capitalei, de a telefona la Serviciul „112″, atunci când observă în stradă persoane care îngheață și au nevoie de îngrijiri.

Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil reprezintă o instituție bugetară de profil socio-medical, care oferă, gratuit, asistență temporară persoanelor fără domiciliu stabil, fără venituri sau cu venituri insuficiente pentru asigurarea necesităților de trai zilnice. Capacitatea Centrului de găzduire pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău este de 100 de persoane. 

În perioada rece a anului: 1 noiembrie – 31 martie, instituția prestează servicii de găzduire pentru beneficiari 24 din 24 de ore.

Load More Related Articles
Load More In Chișinău

Citește și

Câteva străzi din Chișinău vor rămâne mâine fără apă. Iată CARE sunt acestea!

Furnizorul de apă anunță deconectări pe mai multe străzi din capitală. Sistările au loc în…