Social

IMPORTANT! Jucăriile de tip SLIME sunt periculoase pentru copii

IMPORTANT! Jucăriile de tip SLIME sunt periculoase pentru copii

Specialiștii Centrului Național pentru Protecția Consumatorului, anunță despre pericolul ascuns în jucăriile de tip slime. Conform acestora, țările membre a comunității europene au raportat săptămâna precedent că slime-ul conține substanțe chimice periculoase pentru sănătatea copiilor, inclusive bor.

Ingestia sau contactul cu o cantitate excesivă de bor dăunează sănătății copiilor, cauzând crampe stomacale sau stări de vomă, afectînd sănătatea copiilor prin deteriorarea propriului sistem de reproducere.

Borul se găseşte în compusul de borax, care se foloseşte pentru a face slime-ul gros şi lipicios. Anterior, cercetătorii au testat cele mai populare slime-uri vândute de marii retaileri şi au descoperit că 8 din 11 au depăşit limita siguranţei pentru 300 mg de bor pe kilogram, informează Daily Mail. Unele cantităţi erau de patru ori peste limita admisă, cu aproximativ 1,400mg/kg.

Produsele raportate nu sunt conforme cu cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor și cu standardul european relevant EN 71-3 și respectiv (standardul moldovenesc) SM EN 71-3+A3:2018 Siguranţa jucăriilor. Partea 3: Migrarea anumitor elemente.

Și dacă cercetătorii atrag atenția asupra pericolului, Comisia Europeană a interzis comercializarea acestor jucării.

Specialiștii Centrului Național pentru Protecția Consumatorului recomandă părinților să evite procurarea acestor produse sau să îngrădească posibilitatea folisiri acestora de către copii.

Articole asemănătoare

VIDEO: Ploaia de noaptea trecută a făcut ravagii în mai multe localități din centrul țării

Redacția Regional

IMPORTANT! În ce țări pot deja călători moldovenii și în care mai sunt restricții

Redacția Regional

DETALII NOI: Militarul care a murit azi în misiune a fost strivit între două mașini

Se încarcă....