IMPORTANT! De luni, școlile din Chișinău trec la regim online

Începând de luni, 22 martie, la Chișinău elevii claselor I-XII vor învăța de acasă.

Decizia a fost anunțată într-un live pe Facebook de primarul capitalei, Ion Ceban.

El a mai spus că în perioada când elevii vor fi acasă, se va face tot posibilul pentru vaccinarea profesorilor.

Anunțul vine la o zi după ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a interzis ținerea în restaurante de nunți, cumetrii, aniversări și altele.

Alte restricții anunțate vineri se referă la programul centrelor comerciale și magazinelor nealimentare, care începând de sâmbătă se vor închide la ora 18.00.

Piețele agroalimentare și cele nealimentare vor activa între orele 07.00 și 15.00. Restaurantele își vor înceta programul cu clienții la ora 20.00. De la ora 20.00 și până la ora 07.00, aceste localuri își pot continua activitatea numai în regim de livrare.

Se interzice, de asemenea, desfășurarea cu prezența fizică a persoanelor, a conferințelor științifice, adunărilor profesionale în masă, olimpiadelor, competițiilor sportive.

La fel, sunt interzise expozițiile, festivalurile, târgurile agricole, evenimentele comerciale. Rămân în vigoare restricțiile pentru sălile de concert, teatre etc.

Deocamdată, grădințele vor rămâne deschise.

Totodată, Ceban a precizat că instituțiile preșcolare vor continua să activeze în regim obișnuit, iar în cazul în care vor fi depistate noi cazuri de COVID, se va iniția testarea rapidă a celorlalți membri din grădinițele unde vor fi detectate cazurile.

,,Grădinițele rămân active. În caz de necesitate să se intervină urgent pe fiecare caz individual cu testări și măsuri”.

sursa: moldova.europalibera.org

Previous Post

FOTO: UEFA Champions League. Iată meciurile din sferturi

Next Post

Accident la Ialoveni. O șoferiță a ajuns la spital

Related Posts
Total
23
Share