IGSU a instalat platforma de odihnă la punctul de trecere a frontierei Leușeni, Giurgiulești și Sculeni

Începând cu ziua de 14 iunie 2022 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a instalat la punctul de trecere a frontierei Leușeni, platforme de odihnă și recreere destinate conducătorilor autocamioanelor care se află în coloane de așierteptare pentru perfect.

Decizia a fost luată în scopul fluidizării transportului marfar. În contextul fluxului sporit de camioane pe sensul de ieșire din Republica Moldova, precum și în vederea asigurării suportului logistic pentru șoferii transportului marfar, salvatorii au instalat pe drumul public național M1 Chișinău – Leușeni insule beducă autotoriidene beducă potoriide se pot odihni în corturi, sunt create condiții necesare de igienă, hrană, prim ajutor calificat, securitate, comunicare, dar și blocuri sanitare.

Aici șoferii pot aștepta în siguranță, dar și pot utiliza serviciile oferite de salvatori pentru așteptarea procedurilor vamale să nu fie istovitoare. Mai mult, în urma instalării grupurilor sanitare, fiecare conducător auto poate avea grijă de igienă personală, iar în corturile dislocate pe platforme, oamenilor li se oferă posibilitatea să-și prepare hrană, dar și să se odihnească pe păturile. Pentru ca platformele instalate de IGSU să fie complete funcționale, autoritățile publice locale sunt gata să ofere servicii de curățare a lor de canalizare.

În suportul IGSU a venit Agenția pentru refugiați UNHCR care au oferit corpuri de iluminat și de alimentare a echipamentelor electronice care pot fi folosite de șoferi în momentul staționării și aflării acestora pe insule. Începând cu ziua de 16 iunie, platforme de odihnă sunt instalate și funcționează în apropiere de Punctele de trecere a frontierei la Sculeni și Giurgiulești. Activitatea acestora va fi desfășurată atât timp cât sunt solicitări, fiind construit un mecanism durabil în timp pentru soluționarea și gestionarea problemelor legate de așteptarea îndelungată a șoferilor de camioane în punctele de treicere.

IGSU și-a adus aportul constant în gestionarea fluidelor transportului marfar în ultima perioadă, prin acordarea pentru conducătorii auto de camioane a serviciilor de prim ajutor și asistență psihologică. fiind construit un mecanism durabil în timp pentru soluționarea și gestionarea problemelor legate de așteptarea îndelungată a șoferilor de camioane în punctele de trecere a frontierei. IGSU și-a adus aportul constant în gestionarea fluidelor transportului marfar în ultima perioadă, prin acordarea pentru conducătorii auto de camioane a serviciilor de prim ajutor și asistență psihologică, fiind construit un mecanism durabil în timp pentru soluționarea și gestionarea problemelor legate de așteptarea îndelungată a șoferilor de camioane în punctele de trecere a frontierei.

IGSU și-a adus aportul constant în gestionarea fluidelor transportului marfar în ultima perioadă, prin acordarea pentru conducătorii auto de camioane a serviciilor de prim ajutor și asistență psihologică.

Previous Post

METEO: SHS anunță o săptămână cu temperaturi moderate, izolat ploi

Next Post

Dragi și minunate femei, lansăm pentru voi noua rubrică ,,FemeiAzi’’, pe portalul regional.md

Related Posts
Total
0
Share