Igor Grosu este de astăzi noul președinte al Parlamentului

Igor Grosu este noul președinte al Parlamentului, fiind ales cu 64 de voturi. Speakerul și-a ocupat locul în prezidiu în cadrul unei ceremonii oficiale.

„O să fiu succint pentru că avem multe de făcut. E o mare responsabilitate pentru mine. Țin să mulțumesc cetățenilor care au făcut alegerea de azi posibilă. Vreau să fiu un președinte al unui Parlament care va fi o fabrică de legi bune pentru oameni. Vă invit să trecem la treabă și să fim concentrați pe angajamentele pe care ni le-am asumat. Să avem succes pentru Moldova”, a declarat Igor Grosu din noua funcție.

Ulterior, Igor Grosu i-a înmânat copia stindardului fostului președinte al Parlamentului, Zinaida Greceanâi, care a ținut și un discurs de la tribuna centrală.

„Eu azi încă nu am vorbit de la această tribună. Spre regret, de la această tribună auzim acuzații nejustificate și promisiuni de răfuială. Parlamentul e obligat să apere dreputurile și libertățile tuturor cetățenilor, să apere Patria noastră. În această sală suntem mulți și diferiți. Unii mai tineri, alții mai în vârstă, unii mai experimentați, alții care abia vor pune în practică cunoștințele pe care le-au acaparat”, a spus Greceanâi.

Procedura de votare a speakerului a început și are loc în holul Parlamentului. Votul este secret. Singurul candidat este Igor Grosu, înaintat de majoritatea parlamentară. Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a declarat că nu are niciun candidat pentru această funcție și că fracțiunea nu va participa nici la procedura de vot.

Previous Post

Atac cu rachete în ,,Zona Verde,, din Bagdad

Next Post

Incredibil! Un tânăr din raionul Cantemir a fost înjunghiat de un consătean căruia i-ar fi propus să întrețină relații sexuale

Related Posts
Total
1
Share