Politică

OFICIAL: Igor Dodon este candidatul Partidului Socialiștilor la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

Igor Dodon este candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Reprezentanții PSRM au depus, astăzi, la Comisia Electorală Centrală cererea privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidatului la funcția de șef de stat.

Igor Dodon a declarat că a luat decizia să participe la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie pentru a continua inițiativele sociale din primul mandat.

Eu vreau să urez succes tuturor concurenților. Sper să fie o companie corectă și democratică. Poporul o să ne judece pe toți și o să ne dea apreciere, a spus candidatul PSRM la funcția de șef al statului.  

Amintim că grupurile de inițiativă trebuie să colecteze între 15 și 25 de mii de semnături în favoarea candidaților pentru a fi înregistrați în calitate de concurenți electorali la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Comisia Electorală Centrală urmează în termen de trei zile de la recepționarea actelor depuse să verifice corectitudinea acestora și să decidă asupra înregistrării sau refuzului de a înregistra grupul de inițiativă.

Perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova se va încheia la 11 septembrie.

Sursa – radiochisinau.md

Articole asemănătoare

Ion Chicu a avut o discuție cu Ambasadorul UE Peter Michalko. Despre ce au vorbit aceștia

Anna Casian-Musteață

Republica Moldova are un nou consulat în orașul Kassel, Germania

Anna Casian-Musteață

La alegerile prezidențiale din 1 noiembrie am putea avea, cel mult, 13 candidați

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....