Igor Dodon, amendat cu 9.000 de lei pentru că a purtat panglica „Sf. Gheorghe”

Fostul președinte Igor Dodon a fost documenta pentru că la marșul din 9 mai a purtat panglica „Sfîntul Gheorghe”, simbol interzis în R. Moldova. Printr-o încheiere din 18 mai, ex-șeful țării a fost amendat cu 9.000 de lei. „Vom contesta acest abuz în toate instanțele de judecată”, spune într-o replică la decizie, Igor Dodon.

Printr-o decizie a Inspectoratului de Poliție Buiucani, Igor Dodon, a fost amendat „pentru că a purtat panglica „Sfîntul Gheorghe”, simbol general cunoscut în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război precum și al propagandei sau glorificării acestor acțiuni”.

Interdicția se regăsește în modificările recente la „Legea cu privire la contracararea activității extremiste”.

În același document, Igor Dodon notează că nu este de acord cu măsura aplicată. Iar într-o reacție pe rețelele de socializare, acesta notează că :

„Vom contesta acest abuz în toate instanțele de judecată. E o lege anticonstituțională, care în cele din urmă va fi anulată. Pe lângă caracterul anticonstituțional, această lege are un caracter discriminatoriu și divizează artificial societatea, fiind profund antidemocratică”, notează fostul președinte.

Previous Post

Un nou lot de țigări de contrabandă depistat la vamă! O persoană a fost reținută și cinci sunt cercetate în libertate

Next Post

Activitatea bonelor din Republica Moldova va fi reglementată prin lege

Related Posts
Total
0
Share