Igor Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu, dar declară că va contesta rezultatele alegerilor

Igor Dodon a felicitat-o preliminar pe Maia Sandu, dar, totodată, a declarat că va contesta rezultatele alegerilor prezidențiale, din cauza numeroaselor încălcări înregistrate în țară și peste hotare, scrie Publika.

”Rezultatele preliminare arată că oponenta mea, Maia Sandu, este câștigătoare. Este vorba despre rezultate preliminare și vreau preliminar s-o felicit cu acest lucru. În același timp, staff-ul nostru electoral a fixat multiple încălcări fără precedent. Este vorba despre blocarea dreptului de vot pentru cetățenii din stânga Nistrului, transportarea alegătorilor în țările-membre ale UE, implicarea prin declarații a diferitor oficiali occidentali și influențarea rezultatului votului. Pe parcursul acestei nopți am primi sute și mii de mesaje de la concetățenii noștri, de la alegătorii mei, care întreabă cu lacrimi: dar de ce să permitem celor care au fraudat alegerile și să nu contestăm”, a declarat Igor Dodon.

El a precizat că va folosi toate metodele legale: CEC, judecată, Curtea Constituțională și și-a chemat susținătorii la calm.

”Eu vă chem și vă îndemn la calm, la liniște. Categoric, niciun fel de destabilizare și proteste. Eu o că vă spun dacă va fi necesar să ieșim în stradă ”, a spus Dodon. 

Igor Dodon a îndemnat-o și pe Maia Sandu să nu scoată oamenii în stradă.

Totodată, el a reamintit că Republica Moldova este o țară parlamentară, iar pentru a-și onora promisiunile, președintele are nevoie de parlament și guvern.

”Conform Consituției, în cazul în care alegerile vor fi declarat legitime, democratice, atunci după 23 decembrie ar putea avea loc inaugurarea noului președinte. Până atunci, este un președinte în exercițiu, un guvern puternic, o majoritate parlamentară și sarcina mea ca un politician responsabil este să mențin situația sub control”, a spus Igor Dodon. 

”Nu plec nicăieri. Nu voi ceda, rămân alături de voi. Vom apăra poziția noastră democratic, calm, liniștit, așa cum am făcut-o tot timpul. Și vom da dovadă de responsabilitate față de țară și de caracter atunci când va fi necesar”, a mai declarat Igor Dodon. 

Sursa – Publika

Previous Post

Un moldovean a decedat ieri în SUA. Familia acestuia cere ajutor pentru repatriere

Next Post

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a felicitat-o pe Maia Sandu

Related Posts
Total
10
Share