Extern

Guvernul Federației Ruse și-a dat demisia

Guvernul Federației Ruse și-a dat demisia

În cadrul unei întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin, premierul Dmitri Medvedev a spus că a considerat corectă o astfel de decizie de a demisiona pe fondul propunerilor de modificare a Constituţiei anunţate de şeful statului.

“Aceste modificări, când vor fi adoptate, după toate probabilitățile, iar acest lucru se va face după discuții, așa cum s-a spus, vor introduce schimbări semnificative nu numai într-o serie de articole ale constituției, ci și în general în echilibrul puterii, puterii executive, puterea legislativă, autoritatea judiciară. În acest context, este evident că noi, în calitate de guvern al Federației Ruse, ar trebui să oferim președintelui țării noastre posibilitatea de a lua toate deciziile necesare și, în aceste condiții, cred că actualul guvern al Federației Ruse a demisionat în conformitate cu articolul 117 din Constituția Federației Ruse”, a explicat Medvedev.

La rândul său, Vladimir Putin a mulțumit guvernului Medvedev pentru munca depusă. “Nu totul a fost făcut, dar totul nu a funcționat niciodată în totalitate”, a spus președintele rus. El a cerut guvernului să își îndeplinească atribuțiile până la formarea unui nou cabinet.

Se incarca....