Cahul Social

Grup criminal specializat în circulația ilegală a drogurilor, percheziționat la Cahul

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul SUD, împreună cu ofițerii Direcției Sud al Inspectoratului Național de Investigații, cu sprijinul angajaților BPDS „Fulger” la 27 noiembrie 2018 au efectuat un șir de percheziții în raionul Cahul la domiciliile și automobilele membrilor unui grup criminal organizat, care este specializat în circulația ilegală a drogurilor în sudul țării.

În cadrul perchezițiilor desfășurate de către procurori au fost depistate și ridicate 6 pachete de tip zip loc cu o substanță vegetală în ele (сonform datelor preliminare – marihuana) destinată pentru înstrăinare, un pistol de model CZ75; un pistol de model Zigzela; un pistol traumatic; o carabină de model Remington; о armă cu țeavă lisă fără careva semne de identificare; un pumnal; 50 de cartușe calibu 9 mm; 50 de cartușe calibru 5,6 mm; două cartușe calibu 5,45; cinci cartușe calibru 7 mm; 4 stații portative, bani în sumă de 8000 lei și 1250 Dolari SUA, obținuți în urma înstrăinării ilegale a drogurilor.

Conform datelor preliminare, armele, munițiile și dispoziții tehnice sus-indicate au fost utilizate pentru săvârșirea diferitor infracțiuni.

La moment de către procurorii se efectuează măsurii de urmărirea penală pentru depistare tuturor membrilor grupului criminal organizat și infracțiunilor comise de către aceștea.

În cazul în care instanța de judecată v-a stabili vinovăția persoanelor acuzate, care se află în stare de arest, acestea riscă o pedeapsă cu închisoare pentru circulația ilegală a drogurilor, în scop de înstrăinare, de la 7 la 15 de ani.

Articole asemănătoare

Reguli stricte impuse în raionul Cahul: Transportul public este sistat, piețele se închid, iar Paștele Blajinilor – anulat

Svetlana Gabură

Incident grav în satul Hulboaca. Un taximetrist a fost agresat și tăiat cu cuțitul de doi tineri

Redacția Regional

VESTE TRISTĂ. Scriitoarea și jurnalista Valentina Tăzlăuanu s-a stins din viață

Redacția Regional
Se încarcă....