Galina Maleca, interpreta cu aspirații mari și talent pe măsură (FOTO/VIDEO)

Svetlana Gabură
Galina Maleca, interpreta cu aspirații mari și talent pe măsură (FOTO/VIDEO)

Galina Maleca este o tânără pe cât de talentată, pe atât de ambițioasă. Este originară a satului Ghetlova, raionul Orhei, deci vine din Codrii Orheiului. La părinți sunt 4 surioare, fapt despre care a compus și o frumoasă melodie intitulată astfel. A finisat Colegiul Pedagogic “Alexei Mateevici” din Chișinău, continuându-și studiile la “Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice” din Chișinău, secția canto popular, discipola interpretului de muzică populară, Marin Ganciu. Primii pași în muzică au fost făcuți în satul Ghetlova, satul ei de baștină unde a cântat câțiva ani la rând într-un taraf mic, dirijor Marin Moraru, de acolo a început să îndrăgească muzica populară din întreg arealul românesc.

La ai săi 25 de ani, interpreta a adunat în repertoriul ei 9 piese: “Să fii fată înțeleaptă”; “Suntem patru surioare”; “Zice lumea că nu-s bună”; “Ionel cu păr frezat”; “Mulțumesc măicuța mea”; “Moldovioară scumpă țară”; Un cântec de război “la 22 iunie”; o colindă frumoasă “În orașul Betleem” și o priceasnă “Cruce sfântă părăsită”.

Însă muzica nu i-a adus doar faimă, ci și pe sufletul ei pereche, soțul și solistul Ansamblului “Plăieșii”, Mihai Cordoneanu. Împreună cu acesta a format o familie frumoasă, iar acum au și un băiețel pe nume Cristian.

Până acum a reușit să-și dezvolte cariera de artist foarte bine, are peste 60 de diplome, și toate pline de emoții pozitive, muncă și premii de frunte, printre care Premiul ll “Tamara Ciobanu”, Premiul I “Elevii din colegii au talent”, Premiul ll Concursul francez “Chantos, Amis!”, “Sună de răsună lunca”- premiul I,” În grădina cu flori multe” (Cernăuți) premiul l, laureată a festivalurilor “La onor, la datorie” inițiator Nicolae Gribincea, “Florile Dalbe” și “Pentru tine Doamne” fondator Andrei Tamazlîcaru; după cum și numeroase colaborări orchestre ca: “Busuioc Moldovenesc”, “Lăutarii”, “Mugurel”. Toate eforturile depuse au dus-o spre succes, i-au creat un nume, au făcut-o mai puternică, mai încrezătoare și i-au creat o conexiune deosebită cu publicul.

Ce o inspiră pe artista noastră?

Tot ce mă înconjoară… Oamenii buni, natura și starea mea de spirit, prin care trec eu sau prin care trec unii oameni, și dacă mă marchează cumva, apare și un text frumos și o linie melodică de suflet. Pot să spun că sunt fericită că pot crea și eu melodii astfel aș putea să mă consider o profesionistă în adevăratul sens al cuvântului.

Interpreta afirmă că nu are prieteni din aceiași sferă de activitate, deoarece, spune ea, în muzică prietenie nu există, există doar concurență. Însă are oameni de la care se inspiră și a căror muncă o apreciază, interpreți ei de suflet – Maria Drăgan, Maria Tănase, Irina Loghin, Zinaida Bolboceanu și Ionuț Dolănescu.

Pentru tot ce are îi mulțumește Celui de Sus, căruia în viitorul apropiat vrea să-i dedice un întreg album de cântece duhovnicești. Tot în cinstea Lui a fondat, împreună cu Mariana Cotovanu un Festival Pascal “Hristos a înviat”, care în acest an se află la cea de-a doua ediție. Nu în ultimul rând, recunoștința cea mai mare o aduce familiei, părinților care au ajutat-o să pornească pe acest drum și soțului, care îi urmărește și îi încurajează fiecare pas spre progresul din cariera ei.

Îi urăm succes și realizări frumoase!

Previous Post

Un bărbat a păcălit 3 hoteluri din SUA, folosind șobolani, pentru a se caza gratuit

Next Post

Italia: O tânără din Republica Moldova, găsită strangulată în casa unei bătrâne de care avea grijă

Related Posts
Total
26
Share