Foto: Un pescar din Cahul i-a lăsat mască pe polițiștii de frontieră

2
1,026

Un tânăr de 27 de ani, din satul Slobozia Mare, raionul Cahul, a fost prins în timp ce pescuia pe lacul Beleu, cu plase monofilament. Oamenii legii au depistat la el 63 kg de pește, pescuit ilegal.

Cazul a avut loc azi-dimineață, în Rezervația Naturală de Stat „Prutul de Jos”, în preajma localității Slobozia Mare, în jurul orei 08:30.

Braconierul a fost prins de angajați ai Poliției de Frontieră și a Serviciului Piscicol de Stat. Acesta avea la el șase plase monofilament, cu o lungime totală de 300 de metri, scrie realitatea.md.

Pentru fapta sa, tânărul s-a ales cu o amendă în mărime de 1200 lei, conform prevederilor art. 139 al Codului Contravențional pentru încălcarea modului stabilit de folosire a regnului animal în rezervaţiile naturale şi în alte arii naturale protejate de stat.

De asemenea, a fost stabilit și un prejudiciu calculat pentru peștele prins în sumă de 9310 lei. Potrivit reprezentanților Serviciului Piscicol, peștele a fost lăsat bărbatului, contra plată.

Potrivit polițiștilor de la frontieră, bărbatul este deja la a doua încălcare de acest gen, pe parcursul lunii ianuarie. El a mai fost documentat și pentru încălcarea regulilor de aflare în zona de frontieră, fiind sacționat cu amendă în mărime de 12 u.c.