Foto: Un pescar din Cahul i-a lăsat mască pe polițiștii de frontieră

Un tânăr de 27 de ani, din satul Slobozia Mare, raionul Cahul, a fost prins în timp ce pescuia pe lacul Beleu, cu plase monofilament. Oamenii legii au depistat la el 63 kg de pește, pescuit ilegal.

Cazul a avut loc azi-dimineață, în Rezervația Naturală de Stat „Prutul de Jos”, în preajma localității Slobozia Mare, în jurul orei 08:30.

Braconierul a fost prins de angajați ai Poliției de Frontieră și a Serviciului Piscicol de Stat. Acesta avea la el șase plase monofilament, cu o lungime totală de 300 de metri, scrie realitatea.md.

Pentru fapta sa, tânărul s-a ales cu o amendă în mărime de 1200 lei, conform prevederilor art. 139 al Codului Contravențional pentru încălcarea modului stabilit de folosire a regnului animal în rezervaţiile naturale şi în alte arii naturale protejate de stat.

De asemenea, a fost stabilit și un prejudiciu calculat pentru peștele prins în sumă de 9310 lei. Potrivit reprezentanților Serviciului Piscicol, peștele a fost lăsat bărbatului, contra plată.

Potrivit polițiștilor de la frontieră, bărbatul este deja la a doua încălcare de acest gen, pe parcursul lunii ianuarie. El a mai fost documentat și pentru încălcarea regulilor de aflare în zona de frontieră, fiind sacționat cu amendă în mărime de 12 u.c.

 

Load More Related Articles
Load More In Cahul

Citește și

Echinocţiul de toamnă 2018: Când se schimbă ora și ce efecte are asupra organismului nostru

Echinocțiul de toamnă 2018 are loc are loc pe 23 septembrie, la ora 04:54. Acesta este mom…