FOTO: Târgul de caritate ,,Prietenii lui Guguță” Aduce bucurie în sufletele copiilor

Duminică la data de 17 iulie, în satul Bujor, r-nul Hîncești a fost organizat un târg de caritate pentru susținerea și pregătirea către nou an școlar a copiilor din familii socialment-vulnerabile. Chiar de la prima sa ediție a devenit un prilej de bucurie pentru cei mici.

Un grup de tineri din localitate organizat un târg de caritate recent în scuarul Casei de Cultură ,,Mihai Ciobanu”. Au fost propuse spre vânzare haine, încălțăminte în stare bună și brioșe pregătite cu mult drag.

Grupul de inițiativă din care fac parte Luminița Eșanu, Valentina Podgorneac, Valeria Cazacu au diseminat informația despre organizarea evenimentului și locuitorii chiar au participat cu donații pentru a susține ideea minunată. Ne-am bucurat să vedem și acest mesaj care spune multe de la sine: ”Un singur creion va bucura ochii oricărui copil, pentru că nu îi știe prețul, dar îi vede culoarea”. Cu mult drag a venit să susțină organizarea târgului consăteanul și interpretul Sergiu Moșneagu, a bucurat publicul cu un frumos program muzical de sărbătoare.

Organizatorii au fost susținuți de localnici prin cumpărăturile făcute, prețurile fiind stabilite de cumpărător. De asemenea nu au lipsit nici mesajele de încurajare.

Astăzi o parte din copiii selectați au primit rechizite școlare, ghiozdane și produse alimentare. Copiii au fost plăcut surprinși de aceste daruri oferite. Vom preciza că lista acestor copii a fost stabilită în parteneriat cu administrația Gimnaziului Bujor.

Este o inițiativă frumoasă, demn de urmat. Localnicii au propus organizatorilor ca acest târg de caritate să aibă o continuitate pe viitor. Este frumos să ai un suflet blajin, să bucuri aproapele. Să ne ghidăm gândurile mărețe toți ”Grăbește-te să faci un bine… Cine-și face, lui își face/ Cine dă, lui își dă…

Sergiu Ștefan,
pentru regional.md

Previous Post

„Păduri fără corupție” – campanie de informare și sensibilizare pentru personalul silvic din cadrul ÎS „Hîncești-Silva”

Next Post

Un băiat din Hîncești a decedat după ce a căzut de pe un pilon electric

Related Posts
Total
0
Share