Social Telenești

FOTO: La Telenești a fost inaugurată o stradă în numele pompierului Gheorghe Șova

La Telenești a fost inaugurată o stradă în numele pompierului decedat în misiune de serviciu Gheorghe Șova. La eveniment a participat conducerea IGSU, autoritățile publice locale, dar și camarazii de serviciu. Inițiativa de redenumire a străzii în cinstea salvatorului a fost încurajată de IGSU și susținută de autorități.

De asemenea, în incinta școlii sportive a avut loc turneul la lupte libere consacrat memoriei pompierilor Gheorghe Șova și Nicolae Popa. La campionat au participat 60 de copii cu vârstele de 12 -18 ani din raioanele de sud, nord și centru. Băieții au concurat pentru titlul de cele mai bun luptător menținând o tradiție frumoasă de promovarea a sportului în rândul tineretului.

Turneul la lupte libere este organizat la Telenești pentru al cincilea an consecutiv antrenând zeci de copii din raioanele țării. Turneul sportiv, dar și strada inaugurată are drept scop cinstirea memoria salvatorilor din Telenești căzuți la datorie.

Pompierii Gheorghe Șova și Nicolae Popa au decedat pe 26 noiembrie 2014 în urma intervenției la un incendiu de proporții izbucnit în orașul Telenești. Potrivit IGSU în misiuni de serviciu și-au pierdut viața 9 pompieri și salvatori.

Mai multe foto – AICI

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....