Social

FOTO: La Moldexpo a început amenajarea centrului de triere a persoanelor suspecte de coronavirus

Centrul Expozițional Moldexpo este transformat într-un spital improvizat pentru persoanele cu suspecție la COVID-19, având o capacitate de 700 de locuri.

„Până miercuri va fi desfășurat acest spital. Acolo vor fi 700 de locuri, avem 5.000 de de metri pătrați, conform normativului de 7-8 metri pătrați per om. Sunt condiții de a asigura intimitatea, elemente care separă pacienții, este sistem de ventilare. Spațiul corespunde cerințelor pentru amplasarea unui „spital de câmp” așa să-i spunem, dar el va fi posibil de amplasat sub acoperiș normal. Până miercuri seara, maximum joi, această unitate medicală va fi desfășurată”, a declarat anterior Chicu.

Astăzi primarul Capitalei împreună cu pretorul de Buiucani, Vadim Brânzaniuc, au efectuat o vizită la Moldexpo, pentru a vedea condițiile sanitare din incinta clădirii.

„Primăria Chișinău va contribui cu tot suportul pentru a amenaja aceste pavilioane, care vor permite să acordăm asistență medicală cât mai multor cetățeni. Astăzi, am văzut condițiile sanitare, astfel, să putem face o concluzie cu ce putem interveni la nivel local. Urmează să consolidăm toate eforturile în acest sens, care ar avea scop lupta cu COVID-19”, a scris Ceban pe o rețea de socializare.

Foto: stiri.md

Se incarca....