Sport

FOTO: La Chișinău a fost inaugurat primul stadion de plajă, cu o capacitate de 1100 de locuri

De Ziua Independenței, în Parcul „La Izvor” din Capitală, a fost inaugurat primul Stadion de Plajă din toată regiune. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban.

„Este așa cum l-am gândit, este așa cum am vorbit și promis locuitorilor municipiului Chișinău. Am depus mare efort în realizarea proiectului împreună cu conducerea Federației Moldovenești de Fotbal și a Federației Internaționale de Fotbal, având și suportul conducerii țării și colegilor pentru ce și le mulțumesc mult. În luna februarie, când am venit cu primul proiect în acest loc, nimeni nu-și imagina că putem dispune de un astfel de stadion, totuși, începând de astăzi Chișinăul poate fi gazda la o serie de competiţii de talie națională și internaţională având o capacitate de 1100 de locuri.Ne propunem şi în continuare o colaborare strânsă cu reprezentanții federațiilor sportive, pentru a realiza alte proiecte frumoase pentru locuitorii Chișinăului și oaspeții capitalei”, a specificat Primarul.

Ce urmează?

⁃ Parcul „La Izvor”, fiind unul dintre cele mai mari parcuri din Chișinău, va deveni unul dedicat amatorilor de sport.

⁃ În apropierea stadionului de fotbal de plajă sunt în toi şi lucrările de construcție a terenurilor pentru practicarea diferitor genuri de sport: minifotbal, tenis de câmp, volei pe plajă, fitness şi locuri de joacă pentru copii. Toate acestea vor fi publice.

⁃ În acest an în Parcul ,,La Izvor” urmează a fi reabilitate 2 din cele 4 zone existente din spațiul de agrement. Aici se prevede reamenajarea aleilor pietonale, cu o lungime totală de 7,8 km și care vor asigura legătura între cele 4 lacuri.

⁃ Lucrările la havuzul de la intrare în parc sunt în proporție de 30%. Actualmente, este decapat pavajul de pe aleea principală și va fi modernizată. De săptămâna viitoare începe amenajarea pistelor pentru bicicliști, a parcării și a plajei pentru a oferi cetățenilor condiții mai bune pentru odihnă.

⁃ Aleile pietonale vor fi iluminate și amenajate cu mobilier urban.

Articole asemănătoare

VESTE BUNĂ! Meciurile din Divizia Națională pot fi organizate cu spectatori în tribune. IATĂ ÎN CE CONDIȚII!

Anna Casian-Musteață

FOTO: Moldova 1-1 Kosovo. Tricolorii au luptat și au obținut un punct important în Liga Națiunilor

Redacția Regional

VESTE BUNĂ! Alexandru Epureanu revine la Naționala Moldovei

Redacția Regional
Se încarcă....