Nisporeni Social

FOTO: Într-un sat din raionul Nisporeni a fost inaugurată o Alee a Siguranţei

De astăzi,  adiacentul Primăriei din satul Ciorești, raionul  Nisporeni s-a transformat în „Aleea Siguranței”,  iar cetățenii vor avea oportunitatea de a se informa printr-o manieră accesibilă despre măsurile care necesită a fi luate pentru realizarea climatului de securitate publică.

Aici,  au fost  instalate mai multe panouri de atenționare, prin care trecătorii vor fi informați cum să-şi protejeze locuinţele, maşinile şi buzunarele de hoţi, despre siguranţa în trafic, dar şi  cum să-și pregătească copiii să reacționeze în situațiile de risc.

Astăzi, numărăm 90 de Alei ale Siguganței, astfel încât toatelocalitățile urbane din țară beneficiază de cel puțin  o Alee, inclusiv 48 localități rurale. Prin această acțiune ne-am propus să creștemgradul de siguranță și de informare al cetățenilor, astfel, fiecare să aflereguli simple de sigurață, dar utile”,  a menționat șefulInspectoratului General al Poliție, Alexandru Pînzari prezent la evenimentul deinaugurare.

Cei care vor trece pe Aleea Siguranței din satul Ciorăși vor da de următoarele mesaje:

  • Copilul tău trebuie să știe cum să evite situațiile de risc. Învață-l, nu-l blama. Educă-l și pregătește-l de situații complicate, nu-l izola.
  • Să te ferești de hoții de automobile este simplu: evită să lași obiecte de valoare la vedere, astfel încât să reduci tentația hoților auto.
  • Ai grijă de bunurile personale: pormoneu, telefon mobil și alte lucruri valoroase, atunci când te deplasezi cu transportul public sau te afli în locuri aglomerate. Un moment de neatenție te poate face victimă.
  • Geamul deschis, corespondența nepreluată, poze demonstrative cu bunuri din casă și plecarea de la domiciliu plasate pe site-urile rețelelor de socializare sunt invitații directe pentru hoții de locuințe.

Mascota Poliției, alături de polițiști și voluntari a împărțit trecătorilor pliante informative în care sunt scrise reguli despre cum ne protejam de hoti.

Proiectul național „Aleea Siguranței” a fost lansat la  25 ianuarie 2018.

Articole asemănătoare

Incident grav în satul Hulboaca. Un taximetrist a fost agresat și tăiat cu cuțitul de doi tineri

Redacția Regional

VESTE TRISTĂ. Scriitoarea și jurnalista Valentina Tăzlăuanu s-a stins din viață

Redacția Regional

IMPORTANT pentru moldovenii cu cetățenie română! Alocațiile pentru copii se vor dubla

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....