Social

FOTO: Începând de astăzi, comuna Cărpineni are o alee a Siguranței, iar „Bunicii Grijulii” – propriul birou

FOTO: Începând de astăzi, comuna Cărpineni are o alee a Siguranței, iar „Bunicii Grijulii” – propriul birou

Astăzi, 6 iunie, în comuna Cărpineni a fost înaugurată Aleea Siguranței, fiind instalate mai multe panouri de atenționare, prin care trecătorii vor fi informați cum să-şi protejeze locuinţele, maşinile şi buzunarele de hoţi, despre siguranţa în trafic, dar şi cum să-și pregătească copiii să reacționeze în situațiile de risc.

În același timp, bunicii grijulii, care zilnic protejează copiii de pericolul străzii, de astăzi au propriul birou unde îşi vor putea planifica toate activităţile. Echipa de bunici, care are grijă de siguranţa copiilor în timpul traversării străzilor din comuna Cărpineni , zilnic se va reuni în acest birou pentru a stabili activităţile pentru a doua zi.

Prezenți la aceste eveniment au fost: şeful Inspectoratului de Poliție Hânceşti, domnul Lilian Luca, primarul satului, domnul Ion Cărpineanu, preşedinte al AO „Bunicii Grijulii” din localitate, doamna Fevronia Șelaru, membrii biroului, „Nepoţii Grijulii” cât şi locuitorii comunei Cărpineni.

„Astăzi noi inaugurăm Aleea Siguranței, unde sunt expuse reguli generale de protecție în situații de risc. La inițiativa Inspectoratului de Poliție Hîncești, am instalat aceste panouri pentru ca cetățenii care vin la primărie să poată fi informați despre regulile de siguranță. Mulțumesc pentru inițiativă și le mulțumesc participanților, succes în continuare tuturor.”, a spus primarul comunei Cărpineni, Ion Cărpineanu.

„Campania socială „Bunicii Grijulii” vine cu un sprijin de siguranță copiilor în procesul traficului rutier, cei mai cu inițiativă sunt bunicii din Cărpineni, datorită implicării acestor doamne noi am reușit să scădem numărul accidentelor în rândul copiilor. Biroul pe care l-au primit bunicii grijulii ne oferă posibilitatea de a organiza întâlniri chiar și în perioada estivală în cadrul cărora să împărtășim planuri și obiective de viitor. Vă mulțumesc mult pentru sprijinul acordat copiilor, localității și realizări frumoase în continuare.”, a menționat șeful Inspectoratul de Poliție Hâncești, Lilian Luca.

„Mă bucură faptul că „Bunicii Grijulii” din comuna Cărpineni au un oficiu în care să-și stabilească activitățile, planurile și concursurile interesante. Menționez că de la începutul activității noastre era nevoie de un spatiu în care să ne putem desfășura activitatea de zi cu zi.”, a declarat Fevronia Șelaru.

„E o onoare să-i avem în localitatea noastră pe „Bunicii Grijulii”, care în fiecare dimineață sunt la trecerea de pietoni, indiferent de anotimp, mereu la datorie.”, a spus Oleg Tulbu.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....