FOTO: Igor Dodon a fost REȚINUT în urma perchezițiilor; Și cumnatul său, reținut în timp ce mânca o recipisă

Fostul președinte Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore în urma perchezițiilor desfășurate în această dimineață. Dodon este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Și cumnatul lui Igor Dodon a fost reținut pentru că mânca o recipisă din care reiese că Dodon este beneficiar al bazei de odihnă de la Sadova, ne-au dezvăluit sursele Jurnal.12

Jurnal.md

Potrivit surselor Jurnal, percheziții au loc la casa lui Igor Dodon de pe strada Paris din sectorul Buiucani al capitalei, într-un penthouse din Chișinău, la o bază de odihnă din Molovata, una din Sadova și o casă de locuit din Sadova.

Jurnal.md

Sursele mai spun că Igor Dodon este vizat la ora actuală în 6 dosare, printre care și cel pe cazul „kuliokul”

Perchezițiile sunt efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu CNA și SIS.

Jurnal.md

„Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (corupere pasivă), art.181/2 (acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337 (trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a precizat pentru Jurnal procurorul Mariana Cherpec, responsabilă pe comunicare.

Jurnal.md

Precizăm că săptămâna trecută Procuratura Generală a deschis un dosar penal pe cazul „kuliokul”. Prin ordonanța PG a fost pornit dosar penal pe faptul finanțării ilegale a PSRM de către un grup criminal organizat.

Este vorba despre imaginile video din anul 2020, în care apare Igor Dodon, Serghei Iaralov și Vladimir Plahotniuc, cel din urmă întinzându-i lui Dodon o pungă neagră. Din discuții se subînțelege că în ea se află bani.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo a declarat, la un an de la apariția imaginilor cu punga neagră, că nu există suficiente probe pentru inculparea fostului președinte, iar în octombrie 2020, Judecătoria Chișinău a lăsat în vigoare ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale.

Previous Post

O fetiță din capitală, căutată de părinți și Poliție! A plecat de la școală și e de negăsit

Next Post

FOTO: Accident rutier pe traseul Hîncești-Lăpușna! Un automobil s-a ciocnit violent cu un TIR. Poliția, la fața locului

Related Posts
Total
1
Share