Foto: Festivalul Internaţional al tradiţiilor strămoşeşti “Suflet de Artist”. Zeci de meşteri populari şi artişti şi-au etalat talentul

Valorile şi tradiţiile strămoşeşti au fost la ele acasă, la Străşeni, unde s-a desfăşurat cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional al Tradiţiilor şi Obiceiurilor Strămoşeşti “Suflet de Artist”.

Zeci de artişti şi-au etalat măiestria în materie de calităţi interpretative. Ansamblurile folclorice au avut o prestaţie deosebită şi s-au ales şi cu diplome de onoare, scrie moldova9.com.

O prestaţie deosebită pe scena Festivalului Internaţional a avut-o şi tânăra interpretă Daniela Pleşca, care a demonstrat încă o dată că talentele se nasc la Străşeni. Artista a interpretat două piese.

La Festivalul Internaţional al Tradiţiilor şi Obiceiurilor “Suflet de Artist” meşterii populari din zonă au venit cu cele mai alese obiecte lucrate cu multă dibăcie şi artistism – totul pentru a reda perfecţiunea creaţiei lor. Meşterii populari au obţinut diplome de onoare în semn de înaltă preţuire pentru implicarea şi păstrarea valorilor cultural-spirituale şi promovarea tradiţiilor strămoşeşti, care vor dăinui în timp.

Evenimentul grandios a fost organizat de primăria municipiului Străşeni în comun cu Asociaţia Obştească “Suflet de Artist”.

FOTO: Josan Michele

Mai multe fotografii şi video puteţi vedea pe moldova9.com.

Load More Related Articles
Load More In Social

Citește și

Cinci autospeciale de intervenție la incendii vor fi distribuite în cinci raioane ale țării

Situaţiile excepţionale vor putea fi gestionate mai eficient, iar timpul de intervenție a …