Social Strășeni

Foto: Festivalul Internaţional al tradiţiilor strămoşeşti “Suflet de Artist”. Zeci de meşteri populari şi artişti şi-au etalat talentul

Valorile şi tradiţiile strămoşeşti au fost la ele acasă, la Străşeni, unde s-a desfăşurat cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional al Tradiţiilor şi Obiceiurilor Strămoşeşti “Suflet de Artist”.

Zeci de artişti şi-au etalat măiestria în materie de calităţi interpretative. Ansamblurile folclorice au avut o prestaţie deosebită şi s-au ales şi cu diplome de onoare, scrie moldova9.com.

O prestaţie deosebită pe scena Festivalului Internaţional a avut-o şi tânăra interpretă Daniela Pleşca, care a demonstrat încă o dată că talentele se nasc la Străşeni. Artista a interpretat două piese.

La Festivalul Internaţional al Tradiţiilor şi Obiceiurilor “Suflet de Artist” meşterii populari din zonă au venit cu cele mai alese obiecte lucrate cu multă dibăcie şi artistism – totul pentru a reda perfecţiunea creaţiei lor. Meşterii populari au obţinut diplome de onoare în semn de înaltă preţuire pentru implicarea şi păstrarea valorilor cultural-spirituale şi promovarea tradiţiilor strămoşeşti, care vor dăinui în timp.

Evenimentul grandios a fost organizat de primăria municipiului Străşeni în comun cu Asociaţia Obştească “Suflet de Artist”.

FOTO: Josan Michele

Mai multe fotografii şi video puteţi vedea pe moldova9.com.

Articole asemănătoare

Incident grav în satul Hulboaca. Un taximetrist a fost agresat și tăiat cu cuțitul de doi tineri

Redacția Regional

VESTE TRISTĂ. Scriitoarea și jurnalista Valentina Tăzlăuanu s-a stins din viață

Redacția Regional

IMPORTANT pentru moldovenii cu cetățenie română! Alocațiile pentru copii se vor dubla

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....