Foto: Festivalul Internaţional al tradiţiilor strămoşeşti “Suflet de Artist”. Zeci de meşteri populari şi artişti şi-au etalat talentul

Redacția Regional

Valorile şi tradiţiile strămoşeşti au fost la ele acasă, la Străşeni, unde s-a desfăşurat cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional al Tradiţiilor şi Obiceiurilor Strămoşeşti “Suflet de Artist”.

Zeci de artişti şi-au etalat măiestria în materie de calităţi interpretative. Ansamblurile folclorice au avut o prestaţie deosebită şi s-au ales şi cu diplome de onoare, scrie moldova9.com.

O prestaţie deosebită pe scena Festivalului Internaţional a avut-o şi tânăra interpretă Daniela Pleşca, care a demonstrat încă o dată că talentele se nasc la Străşeni. Artista a interpretat două piese.

La Festivalul Internaţional al Tradiţiilor şi Obiceiurilor “Suflet de Artist” meşterii populari din zonă au venit cu cele mai alese obiecte lucrate cu multă dibăcie şi artistism – totul pentru a reda perfecţiunea creaţiei lor. Meşterii populari au obţinut diplome de onoare în semn de înaltă preţuire pentru implicarea şi păstrarea valorilor cultural-spirituale şi promovarea tradiţiilor strămoşeşti, care vor dăinui în timp.

Evenimentul grandios a fost organizat de primăria municipiului Străşeni în comun cu Asociaţia Obştească “Suflet de Artist”.

FOTO: Josan Michele

Mai multe fotografii şi video puteţi vedea pe moldova9.com.

Previous Post

Foto: Și-a croșetat singură rochia de mireasă. Află DESPRE CINE e vorba!

Next Post

Suspectul care ar fi ucis și decapitat tânăra din Cricova susține că fata s-a sinucis, el doar a dezmembrat-o

Related Posts
Total
5
Share