FOTO: Cum arată Filarmonica Națională după demontare

Redacția Regional

Lucrările de demontare și evacuare a materialelor avariate în urma incendiului de la Filarmonica Națională s-au finalizat.

Peste 68 de tone de metal au fost evacuate în urma lucrărilor de demontare a materialelor avariate în urma incendiului de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Capitală. Precizarea a fost făcută de secretarul de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării Andrei Chistol, scrie sputnik.md.

Potrivit lui, cele aproape 70 de tone de metal urmează să fie comercializate, iar banii vor ajunge în bugetul Filarmonicii.

Andrei Chistol a menționat că începând de luni, grupul de experți din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii și Minsiterului Educație, Culturii și Cercetării urmează să realizeze expertiza tehnică finală a edificiului.

Vreau să aduc mulțumiri Șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general-maior Mihail Harabagiu și întregii echipe a Inspectoratului pentru profesionalism, dedicație și determinare”, a menționat secretarul de stat.

Totodată, IGSU precizează că muncitorii au lucrat concomitent pe două sectoare, reușind să elibereze de deșeuri sala mare și sala mică a Filarmonicii. Acțiunile de demontare au avut loc pe o suprafața de peste 700 de metri pătrați.

Amintim, lucrările de demontare a materialelor constructive deteriorate în urma incendiului produs, au început pe 9 noiembrie 2020.

Peste 450 de mii de lei au fost transferați de Ministerul Finanțelor din fondul de intervenție al Guvernului către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne pentru a acoperi cheltuielile pentru lucrările de demolare parțială a edificiului avariat al Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Previous Post

De ce a devenit obligatorie purtarea măștilor de protecție și pe străzi în Chișinău

Next Post

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore. 9778 de persoane au traversat granița

Related Posts
Total
9
Share