Ialoveni SLD

FOTO: Ansamblul „Brâuleţ” din Dănceni împlinește 5 ani de activitate

Promovează prin dans frumuseţea tradiţiilor folclorice – este exemplul ansamblului de dansuri populare „Brâuleţ” din Dănceni, Ialoveni. La spectacolul aniversar, micii artişti au prezentat un regal artistic de dansuri populare, spre admiraţia spectatorilor adunaţi la Palatul de Cultură din Ialoveni, notează TRM.md.

Deşi are o vârstă fragedă, ansamblul de dansuri populare „Brâuleţ” a reuşit să se remarce la concursuri naţionale şi internaţionale, stârnind aprecieri şi ropote de aplauze.

Micii artişti din Dănceni spun că prin dansul, arta şi harul lor îndeamnă oamenii la dragoste de neam şi de ţară.

„Am această pasiune din sânge, de când m-am născut, îmi place foarte mult să dansez pentru că este un simbol al ţării noastre, dansul pentru mine este viaţa, este tot”, a menţionat Monica, dansatoare.

Conducătoarea ansamblului folcloric susţine că „Brâuleţul” îşi propune să promoveze  valorile autentice ale dansului popular.

„Au trecut cinci ani cu multă muncă, voinţă, dragoste, dăruire de sine. În repertoriul nostru avem dansuri populare, dansuri clasice, suită de dansuri ţigăneşti, dansuri latino americane, moderne”, a spus Veronica Pânzaru, conducătoarea ansamblului.

Cei prezenţi au admirat şi prestaţia altor ansambluri folclorice din raion.

Se incarca....