FOTO: Alerte cu bombă la spitalul „Emilian Coțaga”. Au scos copiii în vânt, medicii aveau intervenții chirurgicale

O nouă alertă cu bombă a fost anunțată astăzi pe teritoriul spitalului pentru copii „Emilian Coțaga” din Chișinău. Este cea de-a treia alertă în decurs de o săptămână. Săptămână trecută copiii bolnavi au fost scoși afară pe iarbă și au stat timp de două ore. Marți verificările au durat o oră în care copiii, la fel, au stat afară, în vânt, a regretat directorul instituției Vasile Tomuz, scrie jurnal.md.

„Azi e deja a treia alertă cu bombă. Din păcate cei care fac astfel de apeluri nu înțeleg că aici avem copii bolnavi, grav bolnavi, avem medici antrenați în sala de operații, care evident își continuă activitatea chiar și în această situație. Este o mare tensiune pentru noi”, a spus directorul instituției.

Vasile Tomuz a mai adăugat că la intrările în spital sunt instalate camere video, totodată intrările sunt păzite de personalul instituției. Poliția azi a verificat sediul instituției unde au acces vizitatorii și înregistrările de la intrare. Copiii din secții nu au fost evacuați, deoarece acestea au fost verificate și în ele nu au avut acces persoane din afară.

Anterior poliția a anunțat că a inițiat un dosar penal în legătură cu multiplele alerte cu bombă care vizează în special Aeroportul, instituții medicale și judecătorii. Potrivit poliției autorii alertelor doresc destabilizarea situației din RM și acestea sunt efectuate atât de peste hotare, cât și de pe teritoriul RM. Alerta care a vizat spitalul pentru copii, a fost trimisă prin e mail.

Închisoare de până la 12 ani pentru persoanele care anunță alarme false cu bombe

Previous Post

CINCI ZILE de Film Documentar-MOLDOX, la Cahul, ediția a XII-a

Next Post

VIDEO: Milly debutează cu piesa „Night Time”

Related Posts
Total
1
Share