Fenomen inedit pe cer! Luna asta, patru planete se vor alinia perfect

Dacă te pasionează domeniul sau, pur și simplu, ești avid după a dobândi mai multe cunoștințe sau vrei să trăiești o experiență aproape unică în viață, trebuie să știi că după mijlocul lunii aprilie 2022, când sunt privite din emisfera nordică, cele patru planete: Saturn, Marte, Venus și Jupiter vor fi aliniate aproape perfect pe cerul nopții.

Important de precizat este faptul că fenomenul debutează în data de 17 aprilie 2022, dar cel mai vizibil va fi în dimineața zilei de 20 aprilie.

Pentru a observa acest impresionant spectacol, trebuie să te uiți spre est, pe bolta cerească. Vei avea parte de o experiență cu adevărat completă și fascinantă dacă ai la îndemână un binoclu sau un telescop.

„După cum probabil știu deja pasionații observatori ai cerului, Saturn, Marte și Venus s-au reunit pe boltă de la sfârșitul lunii martie, dar abia la jumătatea lui aprilie, Jupiter se va alătura petrecerii, cu apogeul pe 24 aprilie.

Alinierea planetelor este un fenomen uluitor care apare foarte rar pe cerul nopții, cel puțin nu cu atât de multe planete. Cea mai rară aliniere a planetelor s-a produs în urmă cu peste 1.000 de ani, în anul 949 d.Hr., când opt planete din Sistemul Solar s-au așezat în linie. Iar următoarea aliniere a celor opt planete se va produce de-abia în anul 2492.

Iar alinierea a cinci planete s-a produs de doar trei ori în ultimii 17 ani: în 2005, 2016 și 2020, iar următoarea va fi in vara acestui an. ”NU avem întotdeauna această oportunitate. Uneori, este una sau două pe cer, dar de multe ori niciuna”, a spus Michelle Nichols, director la Planetariul Adler din Chicago”, conform Livescience.com

Prin urmare, ar fi cu adevărat excepțional să dispui de tehnică ce să-ți permită să imortalizezi acest moment important.

sursa – realitatea.md

Abonați-vă la canalul nostru de Telegram, pentru a fi la curent cu ultimele știri din țară și de peste hotaret.me/regionalmd

Previous Post

O femeie din Orhei, ccondamnată la 20 ani închisoare pentru traficarea sexuală a cinci tinere și patru copii

Next Post

Comunitățile și familiile din orașul Chișinău care găzduiesc refugiați din Ucraina vor primi câte 3500 de lei

Related Posts
Total
1
Share