Monden

Familia Regional se mărește! Jurnalista Anna Casian-Musteață, în așteptarea celui de-al treilea copil

Veste bună pentru familia colegei noastre Anna Casian-Mustață! Aceasta a anunțat pe blogul său că este în așteptarea celui de-al treilea copil. Deși se află deja în al doilea trimestru de sarcină, Anna și-a amintit despre primele momente și a mărturisit că știa din primele săptămâni că poartă un copil sub inimă.

Am știut că sunt însărcinată din primele săptămâni, când macar nici testul de sarcină nu putea confirma asta. Dacă la primele sarcini am aflat mult mai târziu că port o viață sub inimă, a treia sarcină a primit-o altfel corpul meu. Din primele săptămâni am avut dureri groaznice de sâni, ceea ce nu mi se mai întâmplase niciodată (nici chiar în timpul ciclului menstrual), dar tot de atunci am început să am grețuri. Nu grețuri matinale, așa cum avusesem anterior și așa cum au majoritatea viitoarelor mame, ci grețuri de după amiază. Iar asta a fost pentru mine o adevărată provocare. Una dificilă de tot, care își mai face prezența și acum, în al doilea trimestru”, scrie Anna.

De asemenea, jurnalista a povestit și despre cum e să fii însărcinată pe timp de pandemie, menționând că această perioadă a avut și părți pozitive.

„Nu e deloc ușor să fii însărcinată pe timp de pandemie, când sunt impuse atâtea restricții. Cel mai greu pentru mine e tocmai faptul că nu pot ieși la plimbare acolo unde vreau eu și când vreau. Dacă în timpul primelor două sarcini eram activă, mergeam la serviciu și parcă trecusem mai ușor mai ales peste primul trimestru de sarcină, acum e mult mai dificil. Faptul că am stat numai în casă și nu prea am făcut mișcare, parcă a accentuat și mai mult toxicoza.

În această perioadă încerc să îmi ocup timpul cu diverse activități, să fiu mai atentă la nevoile copiilor mei și să petrec timp cu mine, pentru a mă cunoaște și mai bine. Citesc cărți și bloguri, croșetez, fac curățenie în casă, mai bucătăresc, vizionez filme, mă joc cu copiii și zilele trec una câte una. Cu toate acestea, îmi e tot mai greu să stau doar în casă. De aceea, am încălcat regimul și am fost de trei ori la părinți în sat, dar asigurându-mă că sunt 100% în siguranță și nu prezentăm unii pentru alții nici un risc. Așa am reușit să iau doza de aer curat, să mă bucur de verdele copacilor și de flori și să îmi iau energia pentru încă o perioadă de izolare.

Nu știu prin ce minune, dar am reușit până acum să rămân calmă și să nu mă panichez din cauza tuturor știrilor negative (poate și pentru că eu însumi scriu știri și știu ce stă în spatele lor). De asemenea, avertizare am primit doar de la medicul de familie, care mi-a recomandat să stau în casă și să ies doar dacă e neapărat nevoie. Și am ieșit! Atunci când, la 12-13 săptămâni de sarcină, am făcut ecografie, în condiții absolut sigure. În rest, alte contacte cu medicii nu am avut. Urmează să dau câteva analize și tare sper că până atunci să fie totul bine. Dacă nu, voi merge la medic bine echipată: cu mănuși, mască și dezinfectant după mine și păstrând distanța.

Un lucru greu și dureros pentru mine a fost să merg la ecografie fără soț. La celelalte sarcini, soțul a fost prezent la fiecare USG, dar acum nici nu am îndrăznit să cerem să fie prezent. Pentru binele nostru și al celor din jur. Vor mai fi controale și cu siguranță va reuși și el să vadă bebelușul înainte de naștere…

Mai multe despre bucuria colegei noastre, citește pe blogul acesteia www.suntmama.com.

Articole asemănătoare

Interpreta Viorellya a fost decorată cu Diploma Primăriei orașului Briceni

Svetlana Gabură

Diana Obada lansează noul single “M-am Îndrăgostit”

Svetlana Gabură

DIP STAGE și-a uimit fanii din Rusia. Dj-ul moldovean a lansat remix-ul unei piese cunoscute

Redacția Regional
Se încarcă....