SLD Tehnologie

Facebook actualizat: evenimente, grupuri, întâlniri – și desigur, fluxul de știri

Justin Sullivan / Getty Images / AFP / Scanpix / LETA

Pe 30 aprilie, la conferința F8 Developers, fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a anunțat cea mai mare retehnologizare a rețelei sociale din ultimii ani – schimările vor afecta site-ul și aplicațiile mobile urmând să schimbe în mod semnificativ modul în care utilizatorii interacționează pe Facebook. Potrivit lui Zuckerberg, principalul obiectiv al actualizării va fi comunicarea – cu ajutorul grupurilor, evenimentelor și noilor caracteristici ale serviciului de dating. Aplicația actualizată va fi disponibilă în următoarele săptămâni și va începe de asemenea cu reproiectarea versiunii desktop.

Design nou

În primul rând, pentru prima oară după mai mulți ani, rețeaua socială și-a actualizat logo-ul – litera F, care a fost plasată anterior într-un pătrat cu colțuri rotunjite, va fi acum amplasată într-un cerc albastru. Designul color al site-ului și aplicațiile se vor schimba: culoarea albă va prevala peste albastru. Aranjamentul obișnuit al filelor se va modifica, de asemenea, în special, „Evenimente” și „Grupuri” se vor muta în locuri mai vizibile. Aceste modificări reflectă noul concept al Facebook-ului: accentul va fi mutat de la feed-ul de știri în favoarea comunicării utilizatorilor între ei.


Grupurile

Potrivit lui Zuckerberg, grupurile vor deveni funcția principală în noul Facebook – prin urmare, în aplicație, fila corespunzătoare este plasată în centru. „Facebook are milioane de grupuri active și, deseori, când oamenii găsesc un grup adecvat, această experiență se dovedește a fi cea mai semnificativă pentru ei”, a spus Zuckerberg. Pentru a îmbunătăți interacțiunea în comunități, pe Facebook vor apărea noi funcții și instrumente – în special, vă vor permite să găsiți grupurile potrivite și să întâlniți persoane cu interese similare. Feed-ul comunității va consta în postări din grupurile fiecărui utilizator, precum și din recomandări din partea unor grupuri similare. Propunerile de a vă alătura unui sau altui grup vor apărea pe alte pagini de pe Facebook – astfel rețeaua socială speră să-și sporească vizibilitatea. Puteți scrie mesaje către grupuri direct de pe pagina personală.

Evenimente

În noua versiune de Facebook, evenimentelor li se atribuie un rol substanțial pentru care utilizatorii să revină din nou pe rețeaua socială. Sarcina principală a evenimentelor actualizate este de a le face astfel încât utilizatorul să găsească cu ușurință ceva de făcut în apropiere. O hartă va apărea în fila corespunzătoare, care va marca evenimente interesante în apropierea locației utilizatorului, o interfață îmbunătățită care vă permite să vedeți evenimentele prietenilor, precum și evenimentele publice (de exemplu, concerte) pe care Facebook se hotărăște să le recomande.

Alte funcții noi

Printre inovațiile Facebook, Mark Zuckerberg a remarcat funcția Meet New Friends, care va permite utilizatorilor să găsească persoane cu care au ceva în comun – acestea ar putea fi locurile de muncă și de studiu comune sau, de exemplu, interesele comune și participarea în grupuri similare. Noua facilitate va fi integrată în comunitate – astfel încât utilizatorii Facebook se pot „conecta în viața reală”. The Verge notează o altă caracteristică Facebook destinată conectării utilizatorilor. În serviciul de dating intern Facebook, va apărea funcția Secret Crush („dragoste secretă”) – care va permite să marcați în lista prietenilor utilizatorul față de care simțiți simpatie; dacă doi utilizatori se marchează reciproc, aceștia vor primi o notificare precum că se plac reciproc.

Modificarea Messenger

„Nu este un secret că cea mai rapidă comunicare online este corespondența privată în grupuri mici”, a spus Mark Zuckerberg în timpul F8. „Prin urmare, cred că viitorul este privat.” Pe măsură ce lumea crește, nevoia noastră de confidențialitate crește. ” Acest slogan a devenit decisiv pentru unele elemente cheie ale Facebook – inclusiv mesageria și feed-ul de știri. Noul messenger Facebook va fi conceput pentru a comunica cu prietenii apropiați – va fi posibil să adăugați stări și să trimiteți fotografii unui cerc select de prieteni. Facebook promite în viitorul apropiat să furnizeze o aplicație mobilă actualizată Messenger, care va ocupa spațiu semnificativ mai puțin, precum și lansarea aplicațiilor desktop pentru PC și MacOS.

Cum rămâne cu feed-ul de știri?

În conformitate cu noile afirmații, rețeaua socială nu se mai bazează pe cea mai largă distribuire posibilă a informațiilor, alegând comunicarea privată între utilizatori. Aceasta înseamnă că feed-ul de știri, unde utilizatorii pot partaja informații cu întreaga rețea socială, se va transforma dintr-o funcție de interacțiune centrală la moment pe Facebook, într-una auxiliară. Cu o lună înainte de F8, unul dintre principalii dezvoltatori ai feed-ului de știri, Chris Cox a părăsit Facebook – după cum scrie The Verge, aceasta înseamnă că epoca News Feed s-a încheiat.

Multe instituții media subliniază faptul că o încercare de a schimba focalizarea de la știri la comunicare privată este un răspuns al Facebookului la numeroasele scandaluri asociate cu datele utilizatorilor. Anume banda de știri publice a permis companiei să colecteze o gamă imensă de date despre utilizatori. BuzzFeed sugerează că filosofia comunicării publice va fi recreată pe Instagram, care va fi, de asemenea, actualizat în curând.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....