Elveția va oferi Republicii Moldova 3,2 milioane de dolari pentru gestionarea crizei refugiaților

Republica Moldova va primi un grant în valoare de 3,2 milioane de dolari pentru gestionarea crizei refugiaților, oferit cu titlu de donație de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC). În cadrul ședinței de astăzi, Guvernul a aprobat proiectul privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui Acord între Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și SDC. 

Asistența financiară nerambursabilă, acordată de partenerii elvețieni, urmează să fie transferată în Fondul de intervenție al Guvernului Republicii Moldova, în contul special deschis de Ministerul Finanțelor pentru sprijinul refugiaților ucraineni.

Donația oferită va fi utilizată pentru finanțarea cheltuielilor și necesităților autorităților publice naționale suportate în procesul de gestionare a crizei refugiaților din Ucraina.

Termenul de valorificare a resurselor financiare este 31 decembrie 2022. Banii vor fi debursați în două tranșe: prima, în valoare de 1,2 mil. dolari, după semnarea Acordului, iar cea de-a doua, în valoare de 2 mil. dolari, după raportarea veniturilor și cheltuielilor aferente primei tranșe.

Abonați-vă la canalul nostru de Telegram, pentru a fi la curent cu ultimele știri din țară și de peste hotaret.me/regionalmd

Previous Post

Până în prezent, 7870 de locuințe au fost procurate prin intermediul programului „Prima Casă”

Next Post

Poșta Moldovei a lansat marca poștală ”MOLDOVA PENTRU PACE”

Related Posts
Total
1
Share