Chișinău

Elevii din 30 de clase din Chișinău au intrat în autoizolare

Specialiștii constată o tendință de creștere a infecției de COVID-19 în instituțiile de învățământ din capitală, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul Angela Cutasevici a declarat la ședința on-line a serviciilor municipale a Primăriei Chișinău de astăzi că, în prima săptămână de activitate a școlilor și liceelor din municipiu Chișinău, în 21 de instituții s-au înregistrat cazuri de infecție de coronavirus, iar 30 de clase au intrat în autoizolare. “Specialiștii constată o tendință de creștere a infecției de COVID-19 în instituțiile de învățământ”, a declarat oficialul.  

În același timp, Cutasevici a spus că din cele 148 de instituții municipale de învățământ, 35 au ales primul scenariu de activitate – managerii acestora solicitând prezența fizică a elevilor în școală.

“Din cele 148 de instituții municipale de învățământ, cele mai multe – 94, au ales sistemul mixt de activitate prin aplicare a două sau mai multe modele de activitate. 35 de manageri au ales modelul I de activitate și au solicitat prezența fizică a elevilor la școală”, a menționat Cutasevici.

Potrivit viceprimarului, în instituțiile municipale de învățământ sunt înmatriculați 92 863 de elevi, iar rata de frecventare este de 95 la sută.

Sursa – Moldpres

Articole asemănătoare

VESTE BUNĂ! S-ar putea ca școlile din Chișinău să reia lecțiile în regim normal

Anna Casian-Musteață

106 elevi din Chișinău sunt infectați cu COVID-19, iar alții 1669 sunt în autoizolare

Anna Casian-Musteață

Timp de o săptămână, 60 de persoane aflate în urmărire penală au fost reținute de către Poliția Capitalei

Se încarcă....