Dragi și minunate femei, lansăm pentru voi noua rubrică ,,FemeiAzi’’, pe portalul regional.md

Ne-am gândit cu drag la voi și la miile de motive pentru care meritați să fiți iubite și apreciate. Tocmai de aceea, vom veni cu câte un articol pe săptămână în care să vă încurajăm și să vă facem să fiți încrezute în faptul că sunteți mai mult decât femei – sunteți Femei plus acel ceva care mereu ne stă în gând, în suflet, în caracter, în ființa noastră și care ne face să găsim mereu căi de a depăși obstacolele. Iar atunci când poate nu mai vedeți capătul unei probleme, noi vom fi aici cu un sfat al psihologului.

Iar până atunci, suntem femei. Iubirea. Inspirația. Suspansul. Tentația. Curajul. Mărinimia. Piperul. Suntem puterea și slăbiciunea deopotrivă. Un paradox care ne lasă dreptul de a nu duce toate lucrurile până la capăt, dar care în același timp făcute de noi, ies perfect și de neînlocuit. Suntem promisiunea care nu întotdeauna se adeverește, visul care nu întotdeauna poate fi obținut, Adevărul care pe alocuri se împletește cu intrigi și totuși suntem cele care aleg mereu să construiască în loc să distrugă.

Suntem femei, iubite, soții, mame mereu în căutarea compromisului pentru a-i împăca pe toți, mereu ziditoare a fericirii și a păcii. Suntem cele care știm să așteptăm, care știm când să ne grăbim, greu renunțăm la ceea ce na place și știm să ne bucurăm de o romaniță culeasă în stradă la fel ca de un buchet enorm de trandafiri.

Suntem femei care ne găsim împlinirea în oamenii din viața noastră, femei care depun suflet în tot ceea ce fac. Femei pe care nu le doboară primul fir alb de păr apărut pe neașteptate. Noi suntem cele care putem duce pe noi mai multe care odată, care zic că nu mai pot dar în fond luptă până la final. Noi putem fi soții înțelepte, mame grijulii și carieriste înrăite. Mereu putem mai mult decât credem sau decât știm. Mereu suntem mai mult decât femei.

Până aici te-am făcut să-ți amintești de ce însemni și ce reprezinți dar vreau să te mai rog ceva… concentrează-te pe tine și pe ceea ce e în interiorul tău acum și răspunde-ți la întrebările de mai jos:

Când ultima dată ai mulțumit pentru faptul că te-ai născut să fii femeie? Când ți-ai mulțumit ție pentru efortul pe care îl faci zi de zi? Când ai râs și când ai plâns ultima dată? Când ultima dată ai cumpărat ceva numai și numai pentru tine? Când ultima dată ai stat de vorbă cu tine și inima ta? Când ți s-au îmbujorat obrajii de la un compliment sincer? Când ți-ai spus că ai obosit și ți-ai dat timp pentru recuperare? Când ai mers într-un loc uimitor? Când ultima dată te-ai întrebat dacă ești fericită?….

Poate că încă nu ai înțeles de ce te întrebăm toate astea și poate nu este așa ușor cum pare la prima vedere, dar ne-am propus să te facem să-ți amintești de tine și de lumea ta interioară. Ne-am propus să îți fim umărul de sprijin în momentele grele și prietenul bun în momentele de bucurie. Ne-am propus să îți oferim răspunsuri și sugestii cum să te simți fericită și în același timp să rămâi FemeiAzi, pentru ca toate răspunsurile pentru întrebările de mai sus să fie sincere, venite din inimă și acceptate de tine ca să poți fi împlinită și încrezută în tot ce semnifică de fapt, cuvântul FEMEIE.

                   Elena RAILEAN,
 jurnalist independent

“Este și mâine o zi” – iată o expresie pe care nu cred că o poate lua în calcul o reprezentată a efemeridelor… planifică-ți viața cum crezi TU că este mai bine, nu după standardele celorlalți…

Unul dintre autorii psihologiei fericirii ne pune o întrebare bună: Să ne imaginăm că un magician ar putea să facă ca, brusc, să primești aprobarea și admirația tuturor oamenilor. Gândește-te la asta! Acum, că ai toate acestea, ce vei alege să faci cu viața ta? Dacă ne eliberăm de constrângerile lui „Trebuie să…”, vom ajunge la bucuria lui „Sunt OK…”.

Recomandare oferită din Calendarul Fericirii
de Alina TOMCIȘIN, psiholog

Previous Post

IGSU a instalat platforma de odihnă la punctul de trecere a frontierei Leușeni, Giurgiulești și Sculeni

Next Post

De Ziua Universală a Iei, dar și în fiecare zi, să purtăm iei cu mândrie

Related Posts
Total
16
Share