Briceni Social

Două locuințe au ars în raionul Briceni. Există victime!

În ultimele 24 de ore, două persoane au avut de suferit în incendii în nordul țării, după ce focul a cuprins locuințele acestora.

Primul caz în care a fost necesară intervenția pompierilor a avut loc în localitatea Bulboaca, raionul Briceni. Aici o femeie în vârstă de 85 de ani a  avut de suferit fiind salvată din foc. Persoana s-a ales cu intoxicația căilor respiratorii fiind internată la spitalul raional. Potrivit primelor informații, incendiul a afectat căptușeala tavanului dintr-o odaie, iar primele cercetări arată că focul a pornit cel mai probabil de la canalul de evacuare a fumului a sobei de încălzit.

Un alt incendiu care a răpit viața unui om a avut loc în același raion, satul Medveja. De această dată pradă flăcărilor a căzut un bărbat în vârstă de 73 de ani, care a fost găsit carbonizat de echipa de intervenție. Conform primelor cercetări, incendiul a afectat bunurile materiale dintr-o odaie. Focul a fost stins de pompierii unității de salvatori din Briceni. Circumstanțele și cauza incendiului urmează a fi stabilite.

În contextul temperaturilor joase, Inspectoratul Generalpentru Situații de Urgență atenționează oamenii să respecte cu strictețenormele antiincendiare pentru a evita producerea tragediilor, în special lautilizarea surselor de încălzire și exploatarea canalelor de evacuare afumului. În caz de defecțiune a acestora este indicată reparația urgentă șifolosirea acestora doar după verificarea prealabilă.

Conform datelor IGSU de la începutul anului 2018 în RepublicaMoldova au avut loc 1520 de incendii în care și-au pierdut viața 95 de oameni.

Sursa foto – Libertatea

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....