Doliu în cultura românească! S-a stins din viață scriitoarea Ileana Vulpescu

Marea scriitoare Ileana Vulpescu ar fi împlinit, peste câteva zile, pe 21 mai, 89 de ani. Destinul a făcut însă ca, anul acesta, să fie din nou alături de soțul ei, inegalabilul Romulus Vulpescu.

De fapt, amândoi au fost o pereche de oameni fără egal, pentru toți cei care i-au cunoscut – și mai ales care i-au citit, scrie Sputnik.md.

Ileana Vulpescu rămâne însă în inima a generații de români ca autoarea romanului care le-a schimbat viața. Generația mea a spus asta, ca și cei de după mine, citind geniala „Arta conversației”.

O carte fenomen, apărută în 1980. O carte care nu a fost singulară, ci face parte dintr-o operă de excepție, cu romane și multe alte scrieri – dar și cu traduceri de excepție.

Alături de soțul său, Romulus Vulpescu, poet, publicist și genial traducător, Ileana Vulpescu a lăsat românilor un adevărat tezaur de traduceri după mari scriitori ai lumii, adevărate opere de traducere corectă, de înțelegere a lucrărilor.

Oameni cu o cultură vastă, Ileana și Romulus Vulpescu au fost patrioți, și-au iubit enorm țara – și și-au dedicat viața românilor.

Ileana Vulpescu a primit marele premiu ”Revista România Mare” la chiar prima ediție, în 1991, fiind decorată și de președintele Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”.

Sursa – Sputnik

Previous Post

Directorul general al OMS s-a vaccinat împotriva Covid-19

Next Post

Un minor de 15 ani, reținut de Poliție. Este suspectat de comiterea a peste 20 de furturi în Capitală

Related Posts
Total
1
Share