Extern Sport

Doliu în baschetul american. Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter. La bord se afla şi fiica lui, în vârstă de 13 ani

Doliu în baschetul american. Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter. La bord se afla şi fiica lui, în vârstă de 13 ani

Vedeta NBA, Kobe Bryant, în vârstă de 41 de ani, a murit după ce elicopterul în care călătorea s-a prăbuşit în oraşul Calabasas din California, duminică dimineaţă, notează Mediafax.

Una dintre fetele lui Kobe Bryant, Gianna Maria, denumită şi GiGi, în vârstă de 13 ani, se afla alături de tatăl ei la bordul elicopterului, în momentul prăbuşirii. Cei doi au murit, împreună cu celelalte trei persoane din aeronavă.

Potrivit mirror.co.uk, aceştia mergeau la Academia Mamba, acolo unde voiau să joace baschet. Academia se află în apropierea oraşului Thousand Oaks, Los Angeles. Kobe Bryant era la bordul unui elicopter privat, alături de alte trei persoane, atunci când aparatul de zbor s-a prăbuşit.

Toţi pasagerii elicopterului şi-au pierdut viaţa.Bryant a lăsat-o în urmă pe soţia sa, Vanessa şi patru fiice, Gianna, Natalia, Bianca şi Capri.

Cauza accidentului nu este încă aflată. Ancheta este în desfăşurare.

Tragedia din oraşul Calabasas din California, Statele Unite ale Americii, a avut loc duminică, 26 ianuarie, la ora 10:00 (n.red. – ora locală).

Legendarul baschetbalist din NBA, fost jucător al formaţiei Los Angeles Lakers, călătorea cu aeronava lui privată. Deşi numele persoanelor din avion nu au fost date publicităţii, BBC notează că soţia acestuia, Vanessa, şi cele patru fiice ale lor, Gianna, Natalia, Bianca şi Capri, nu se aflau în elicopter.

Elicopterul ar fi luat foc în aer şi s-ar fi prăbuşit în oraşul Calabasas, din California, iar poliţia LA County a declarat că nicio persoană de la bordul aeronavei nu a supravieţuit.

Cei din oraşul Calabasas au confirmat vestea: „Cu mare tristeţe, nimeni nu a supravieţuit”.

De cinci ori campion în NBA, Kobe Bryant a evoluat timp de 20 de ani pentru Los Angeles Lakers, retrăgându-se din baschet la 13 aprilie 2016, marcând 60 de puncte în meciul cu Utah Jazz. Bryant a părăsit baschetul lăsând în spate un total de 33.643 de puncte înscrise în NBA.

În 2008 a fost denumit cel mai important jucător din NBA, a fost numit de două ori MVP-ul finalelor în NBA, dar şi de două ori jucătorul care a înscris de cele mai multe ori. De asemenea, a fost de 18 ori selecţionat în All-Star Game, unde a fost desemnat MVP de 4 ori. În plus, a câştigat şi de două ori titlul olimpic.

În cea de-a 90-a ediţie a Galei Premiilor OSCAR 2018, fostul baschetbalist Kobe Bryant a câştigat premiul pentru cel mai bun scurt-metraj animat, Dear Basketball, un film de cinci minute care conţine o scrisoare de dragoste către acest sport, scrisoare pe care a scris-o în 2015.

„Nu puteam să-mi doresc mai mult de la viaţa asta. A fost absolut minunat. Nu-mi vine să cred că s-a terminat” – Kobe Bryant.

Articole asemănătoare

VIDEO: FC Petrocub Hîncești este noua deținătoarea a Cupei Moldovei pentru prima oară în istoria echipei

Redacția Regional

Școlile de fotbal și cluburile din Diviziile A și B au primit acceptul de reluare a antrenamentelor, dar cu o singură condiție

Redacția Regional

FOTO: Două focare noi de coronavirus în Italia. Localnicii au aruncat cu pietre în muncitorii străini infectați

Mia Roșca
Se încarcă....