Cimișlia Social

Doi tineri din Cimișlia au fost reținuți de Poliție. Aceștia furau din apartamente!

Doi  tineri cu vârstele de 22 ani şi respectiv 24 ani,  originari din r. Cimişlia, în urma măsurilor speciale de investigaţii au fost reţinuţi de poliţiştii Inspectoratului Râşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie mun. Chişinău, suspectaţi de furt din apartament.

Incidentul a avut loc în luna octombrie 2018, poliţiştii fiind alertaţi de victimă în vârstă de 47 ani, comunicând că din apartament e-au fost furate bunurile materiale. La faţa locului proprietara le-a comunicat poliţiştilor că din apartament e-au fost sustrase bijuteriile din aur şi bani. Cauzându-i un prejudiciu în sumă de 200 000 lei.

În acest context a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru furt. Conform legislaţiei în vigoare prevede amendă în mărime de la 32 500 la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Astfel, la data de 03 ianuarie, poliţiştii au efectuat percheziţie autorizată la domiciliul acestora în r. Cimişlia.  Ulterior în urma percheziţiei forţele de ordine au depistat: 50 cartușe pentru arma Karabin, 213 cartușe de vânătoare la calibru diferit, 40 cartușe (melcașcă) , 1 armă cu amortizator confecţionată artizanal, 5 arme de vânătoare cât şi alte obiecte predestinate braconajului, deţinute ilegal.

Întrebaţi despre proveniența bunurilor, tinerii se încurcau în declarații, spunând că le au de la o persoană care a decedat. Este de menţionat că tinerii anterior au fost judecaţi pentru huliganism şi braconaj.

Armele și munițiile au fost ridicate pentru a fi supuse expertizei balistice iar cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care deţinătorii  au ajuns în posesia acestora.

Reiterăm, persoana care predă de bună voie arma de foc sau muniţiile pe care le deţine, fără autorizaţia corespunzătoare, este liberată de răspunderea penală.

Articole asemănătoare

VIDEO: Ploaia de noaptea trecută a făcut ravagii în mai multe localități din centrul țării

Redacția Regional

IMPORTANT! În ce țări pot deja călători moldovenii și în care mai sunt restricții

Redacția Regional

DETALII NOI: Militarul care a murit azi în misiune a fost strivit între două mașini

Se încarcă....