Actual

Doi tineri, bănuiți de comiterea unui furt, au fost reținuți de oamenii legii

Doi tineri, bănuiți de comiterea unui furt, au fost reținuți de oamenii legii

Doi  indivizi , ambii în vârstă de 27 de ani, originari din raioanele Ocnița și Basarabeasca  , a fost reținuți de către ofițerii de investigație a sectorului Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind bănuiți de comiterea unui furt. Anterior aceștia au mai fost documentați contravențional pentru huliganism.

Polițiștii au fost alertați la data de 15 mai curent, de către proprietar care a comunicat că de la automobilul de model “Hyundai” parcat pe str. Ion Creangă, i-au fost sustrase oglinzile retrovizoare , astefel fiindu-i cauzat un prejudiciu  în sumă de 7000 de lei.

În cadrul audierilor bănuiții şi-a recunoscut vinovăţia. Aceștia sunt cercetați penal în stare de libertate pentru infracțiunea de furtşi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Totodată, polițiștii au demarat activități de investigaţii în acest sens, privind complicitatea acestora și în alte cazuri analogice săvârşite pe teritoriul capitalei.

În acest sens Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

-DOTAŢI autoturismul cu un sistem de alarmă.

-VERIFICAŢI dacă geamurile sunt închise şi portierele încuiate.

-Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie

-NU păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.

-Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţăminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.

Se incarca....