Actual

Doi avocați riscă 6 ani de închisoare. Aceștia au primit mită de 5 mii de euro!

Procuratura Anticorupție anunță despre transmiterea în instanța de judecată, a cauzei penale ce vizează doi avocați din capitală. Aceștia sunt învinuiți de trafic de influență, conform de art. 326 alin. (2) lit. b) din Codul penal.


Conform materialelor cauzei penale, avocații, acţionând de comun acord, susțineau că pot influența persoane cu demnitate publică din cadrul Curții Supreme de Justiție, în vederea adoptării unei decizii favorabile pe cazul unui cetățean și anume menținerea deciziei Colegiului Penal al Curții de Apel Chișinău, prin care acesta a fost achitat într-un dosar de escrocherie. Drept urmare, avocații au pretins și primit de la ultimul, mijloace bănești ce nu li se cuvin, în mărime de 5000 euro.


Acțiunile învinuiților au fost documentate de către procurorii și ofițerii anticorupție, începând cu luna decembrie a anului 2018, iar în cadrul perchezițiilor au fost depistați și ridicați banii transmiși anterior de către cetățean.


Dacă vor fi declarați vinovați de către instanța de judecată, învinuiții riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de până la 10 000 unități convenționale.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....