Actual Politică

,,Dodon la pușcărie”. Ușa Guvernului spartă cu BUZDUGANUL de către un veteran de război

Ușile din sticlă de la intrarea în instituția Guvernului au fost sparte de către un veteran al războiului de pe Nistru cu… buzduganul.

Bărbatul a participat la acțiunea de protest a veteranilor organizată în centrul capitalei, în cadrul căreia s-a cerut demisia actualei guvernări pentru că i-ar „marginaliza” pe cei care au luptat, acum 28 de ani, cu arma în mâini ca să apere independența și integritatea R. Moldova.

După protest, sutele de veterani au mers în fața Guvernului, iar în fruntea coloanei se afla un bărbat înarmat cu un buzdugan. Deși la intrarea în Guvern erau câțiva angajați de pază ai Poliției, acesta a reușit să spargă sticla ușii, strigând: „La luptă, băieți, la luptă!”.

Demisia!”, „Hoții!”, „Dodon la pușcărie”, „Dodon, PSRM – ciuma roșie” și „Noi nu cedăm!”, strigă veteranii în fața Guvernului. În scurt timp, la Guvern au fost mobilizate importante forțe de ordine care apără clădirea.

Ziarul Național

Menționăm că același veteran cu buzduganul a declarat astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale, înainte de începerea acțiunii de protest în cadrul căreia participanții au cerut inclusiv demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, pentru „declarațiile controversate în susținerea politicii dușmănoase a Federației Ruse”, că președintele Igor Dodon „trebuie arestat”.

El este trădător de țară, pentru că a depus flori la cazaci, la Tighina. Ne-a vândut deschis. Deschis ne-a trădat. A călcat Constituția în picioare”, a declarat veteranul.

Ziarul Național

Aceeași sursă a adăugat că încă un motiv pentru reținerea șefului statului este faptul că „a recunoscut singur că lua un milion de dolari pe lună de la Putin”: „Dodon face business pe pământurile noastre”.

Veteranii au blocat circulația rutieră de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și așteaptă responsabilii de la Guvern să iasă în fața lor pentru a le oferi răspunsuri la doleanțele sonorizate în cadrul acțiunii de protest de astăzi, inclusiv demiterea ministrului Aureliu Ciocoi.

Articole asemănătoare

A omorât cu sânge rece un bărbat din Chișinău! Ucigașul riscă 20 de ani de închisoare

Anna Casian-Musteață

IMPORTANT! Până la 31 iulie, Wizz Air suspendă toate rutele dintre Republica Moldova și Italia

Anna Casian-Musteață

Surprinși de vameși în timp ce sustrăgeau combustibil. Ce riscă cei doi moldoveni!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....