Social

Din 1 martie 2020, Moldova trece definitiv la televiziunea digitală


Într-o conferință de presă susținută pe 19 septembrie, deputatul Adrian Lebedinschi, președintele comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media din Parlamentul Republicii Moldova, a reiterat că, începând cu 1 martie 2020, va avea loc tranziția definitivă de la televiziunea analogică la cea digitală.


Urmează ca Ministerul Economiei și Infrastructurii să se adreseze Consiliului Audiovizualului cu solicitarea de a recomanda posturilor de televiziune și radio, aflate sub jurisdicția Republicii Moldova, mediatizarea spoturilor de promovare a acestui eveniment.
Pentru familiile social-defavorizate au fost procurate 9000 de set-top-boxuri, iar în cazul acumulării cererilor suplimentare vor fi procurate și altele.


S-a obținut de asemenea creșterea numărului posturilor în primul multiplex național MX-A de la 15 la 18. 


La moment, doar 6 din cele 12 posturi care au licență de emisie digitală emit în MX-A.Pentru ultimele 3 sloturi din multiplex Consiliul Audiovizualului a anunțat concurs în data de 1 august 2019.


Multiplexul A a fost lansat la 1 noiembrie 2016 și are o acoperire de 76% din teritoriul Republicii Moldova și 85% din populație.

Se incarca....