Dimineaţa pe noi ne trezesc deşteptătoarele, dar iată că într-o localitate din raionul Cahul sătenii vor fi treziţi de orologiu.

Foto: ntv.md

Acesta a fost instalat zilele acestea pe un locaş sfânt şi cu siguranţă va ajuta comunitatea să nu întîrzie sau să nu aştepte.

Multe oraşe ale lumii au ca simbol turistic un orologiu. Unul dintre acestea este Big-Ben-ul din Londra, al carui nume se referă de fapt, la clopotul cu o greutate de 13 tone.

Un altul este Orologiul astronomic din Praga, construit în 1410 şi care indică ora, în mod continuu, timp de 600 de ani.

Dar şi orologiul astronomic din Strasbourg este o atracţie turistică bine cunoscută.

În Moldova toţi ştiu de orologiul de pe Arca de Triumf, un monument de arhitectură construit în 1841, pentru a comemora victoria armatelor rusești asupra turcilor.

Şi în localitatea Manta din Cahul, un alt orologiu şi-a găsit deja locul pe faţada bisericii din sat.

Mecanismul ceasului a fost adus tocmai din Italia şi achitat de un sătean.

La fiecare oră fixă sistemul ceasului declanşează motoarele suspendate de clopotele bisericii, iar dangătele lor se aud în tot satul. Nimic mai simplu, dar cât de răsunător este orologiul.

Asemenea orologii vor mai fi instalate şi în alte localităţi din Moldova, dar despre asta vom auzi când vor suna clopotele.

Previous Post

A fost găsit cadavrul unei femei care a dispărut acum 5 zile. Făptașul este chiar fiul acesteia

Next Post

În România, din cauza salariilor mici polițiștii au ieșit la protest

Related Posts
Total
0
Share