fbpx
Chișinău

Dețineau droguri în valoare de 300 000 lei! Două persoane din capitală au fost reținute

Doua persoane originare din capitală, cu vârstele de 33 și 45 de ani, care realizau droguri pe teritoriul capitalei, au fost identificate și reținute, în rezultatul colaborării și muncii comune a ofițerilor de investigație și urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Râșcani și ai Direcției de Poliție a municipiului Chișinău de comun acord cu procurorii Procuraturii mun. Chişinău, oficiul Râșcani.

Aceștia pe parcursul a 3 luni de zile, au documentat activitatea infracțională a celor doi concubini  suspecți, care se ocupau cu dobândirea drogurilor, împachetarea și vânzarea acestora.

În această perioadă forţele de ordine au acumulat probe concludente în acest sens, iar pe data de 28 septembrie curent, au reținut cei doi suspecți. În rezultatul perchezitiei corporale, asupra acestora a fost depistat un rucsac, în care se afla masă vegetală verde asemănătoare marijuanei în cantitate de 5,5 kg.

În rezultatul perchezițiilor efectuate de polițiști și procurori atât la domiciliul figuranților cât și în automobilul acestora, au fost depistate și ridicate droguri de tip ,,Marijuana”, telefon mobil utilizat în scopul săvîrşirii infracţiunii, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor, cântar electronic și aproximatix 1 kg rașină de ,,Cannabis”.

Valoarea drogurilor ridicate de forțele de ordine constituie circa 300 000 lei, acestea au fost ridicate, sigilate și expediate la CTJ al IGP pentru efectuarea expertizelor de rigoare.

Indivizii au fost arestați pentru un termen de 72 de ore, iar conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Totodată de către forțele de ordine sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii și  de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor.

Articole asemănătoare

Reținut de polițiști pentru un șir de furturi. Ce riscă un bărbat din capitală

Anna Casian-Musteață

FOTO: Trei clădiri de importanță istorică din Capitală au fost iluminate decorativ

Anna Casian-Musteață

De azi, grădinițele din Capitală sunt conectate la încălzire

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....